2.6.15

#PERSONAL: Je lijkt toch stiekem meer op ze dan je denkt

Hahaha, de 90's fashion. ik denk dat dit een foto is uit 1995/1996. 

Vorige week had ik een hoorcollege op school waarbij het ging over handelingen en gebruiken van je ouder, waar je je vroeger aan ergerde (toen je nog thuis woonde) en die je, nu je op jezelf woont over bent gaan nemen. Ik ben hier na het college over gaan nadenken. In dit artikel vind je dan ook vier dingen waar ik vroeger altijd geïrriteerd van raakte, maar die ik nu per ongeluk toch heb overgenomen.


1. Deuren achter je kont dicht doen
Jep, dit zinnetje heb ik regelmatig te horen gekregen toen ik nog thuis woonde. Ik was zo'n typetje van 'zeker in de kerk geboren'. Ik liet bijna altijd de deur van de gang naar de woonkamer open staan. Waarom? Geen idee? Nu ik op mezelf woon, merk ik dat mijn vriend regelmatig de deur van de woonkamer naar de gang open laat staan. Ik kan hier nooit zo goed tegen en ben dan vaak degene die toch even de deur dicht doet. 

2. Klagen over te harde geluiden
Als ik thuis een feestje gaf was altijd een duidelijke regel, het volume van de muziek mag niet te hard, we hebben ook nog buren. Of ik nu wel of geen briefje in de brievenbus deed, muziek moest zachtjes. 'Maar pap, waarom, nu heb ik een saai feestje', was iets dat je mij regelmatig hoorde zeggen. Ook wanneer ik weer eens als een olifant van de trap afgestormd kwam kreeg ik te horen: 'moet dat zo hard, denk aan de buren'. Nu heb ik een vriendjelief die nogal houdt van harde muziek. Als DJ zijnde vindt hij het als vanzelfsprekend leuk om de volumeknop net ietsjes hoger te zetten. En plots ben ik veranderd in mijn ouders: 'Schat, zet die muziek eens zachter, we hebben ook nog buren!''Moet die bas zo hard?'

3. Bang zijn voor krassen en beschadigingen op de nieuwe vloer
Waar ik mama eerst overdreven noemde met haar ietwat (sorry mam) panische reacties over het schuiven van meubels en spullen over de houten vloer, ben ik dit nu zelf ook geworden. Wanneer ik per ongeluk water knoei op mijn vloer sprint ik naar de kast voor een doekje om het droog te maken. Wanneer er meubels verplaatst moeten worden, worden er standaard hulptroepen ingeschakeld om te tillen in plaats van schuiven en onder het drinkbakje van de kat ligt een tapijtje om bij knoeien het water op te vangen. 

4. De douche droogmaken
'Carlijn, maak je wel even de douche droog als je klaar bent met douchen'. Dit was zegmaar een standaard regel bij mijn ouders thuis. Een hekel had ik hier aan. Het duurde zo veel langer en ik had altijd al zo veel haast 's morgens. Maar sinds ik op mezelf woon en ik mijn eigen badkamer moet poetsen, is het droogmaken van de douchecabine na gebruik van de douche ook een soort regel geworden in huis. Iedereen die bij ons in huis de douche verlaat, maakt dan ook braaf de douche droog met een trekkertje en droogt de kranen en douchekop af met een handdoekje. Want mama had toch gelijk, het werkt wel écht tegen de kalk.

Met mama en mijn broertje.

Wie van jullie woont al op zichzelf? Heb jij onbewust ook dingen van je ouders overgenomen waar je je vroeger juist aan ergerde? Enjoyed this article? Follow me:
 photo facebook_zps6f8ed461.png photo bloglovin_zpsde03b93f.png photo twitter_zps799eafe5.png photo ilovefashionbloggers_zpsb9b2f44b.png photo instagram_zpsad4dda77.png photo pinterest_zpsa41402d4.png photo youtube_zps03e71583.png
  Follow on Bloglovin
Follow on Bloglovin

2 opmerkingen:

 1. Haha jaaa, wat een leuke post! Ik heb op zich nog maar eventjes 6 maanden op mezelf gewoond maar ik nam ook onbewust, of juist bewust, heel wat dingen over.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat grappig is dat hé? Dat je het eigenlijk pas merkt als je erop gaat letten. Dat van die deur naar de gang dichtdoen heb ik gisteravond tegen m'n man gezegd haha

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn