1.6.15

#HOME & LIVING: Waarop kun je geld besparen wanneer je op jezelf gaat wonen?


Het is alweer ruim 3 maanden geleden dat ik ben gaan samenwonen met mijn vriend. Natuurlijk wisten wij voorafgaand aan het samenwonen al dat op jezelf wonen duur is. Niet alleen het kopen van de inrichting van je huis, maar ook de dagelijkse kosten zijn niet te onderschatten. Omdat wij natuurlijk nog steeds graag samen leuke dingen willen doen, leek het me leuk om een artikel te schrijven waar je op kunt besparen, zodat er zo veel mogelijk geld over blijft voor leuke dingen!


Abonnementen
Neem eens een kijkje op alle abonnementen die je hebt lopen? Welke zijn nog echt nodig en welke zijn eigenlijk zonde van je geld? Zo heb ik bijvoorbeeld een abonnement bij de sportschool lopen, maar omdat ik zo druk ben met school en met werk, ga ik misschien nog maar 1x in de maand naar de sportschool. Zonde van het geld dus! Dit soort abonnementen kun je beter opzeggen.

Maar kijk ook naar abonnementen die lopen, is dit de voordeligste optie? Vergelijk verschillende aanbieders voor bijvoorbeeld je internetabonnement, zodat je hieruit een goede keus kunt maken.

Je telefoonrekening
Oeps, ik merkte dat zodra ik op mezelf ging wonen, de kosten van mijn mobiele telefoonabonnement ineens enorm omhoog gingen. Ik belde vaker met mijn vriend om dingen te regelen wanneer we niet bij elkaar waren, ik belde vaker met mijn ouders omdat ik ze stiekem toch wel een beetje mis. Ik had een abonnement van 20 euro in de maand, maar omdat ik iedere maand over mijn belminuten heen zat betaalde ik vaak rond de 60 euro in de maand. Voor maar 5 euro in de maand extra, kon ik mijn telefoonabonnement omzetten naar onbeperkt bellen, hoppa, weer wat geld bespaard. Ik betaal nu wel €25,- per maand aan mijn abonnement, ietsje duurder dan eerst, maar nog altijd beter dan iedere maand rond de 60 euro betalen omdat ik over mijn belminuten heen zat

Tweede hands is (bijna) net zo goed
Voor mijn opleiding moet ik regelmatig (nieuwe) boeken kopen. Maar wist je dat je deze boeken vaak voor de helft van het geld tweedehands kunt vinden? Sommige zijn nog precies zoals nieuw. Wat ik trouwens sowieso iedereen kan aanraden wanneer je start met een nieuwe opleiding: koop niet alle boeken uit je boekenlijst. Vaak staan er zo'n 20 boeken op je lijst, waarvan je er uiteindelijk maar een stuk of 6 ├ęcht nodig hebt. Ik bestel mijn boeken vaak op het moment dat een leraar op school aangeeft dat je dat boek echt nodig hebt bij een toets bijvoorbeeld. Zo bespaar je dus echt al honderden euro's, aangezien schoolboeken tegenwoordig al snel tussen de 30 en 50 euro per stuk kunnen kosten.Korting op uitjes
Een dagje naar het pretpark of een weekendje weg, dat is allemaal best wel duur. Maar juist wanneer je samenwoont je en je veel dagelijkse (niet zo'n leuke dingen) moet doen, bijvoorbeeld het huishouden, boodschappen, enzovoorts, is het slim om ook nog te zorgen voor voldoende quality time. Dit kan natuurlijk gratis (lekker een filmpje kijken op de bank, een dagje naar het strand, etc.) maar soms heb je ook wel zin om er even lekker op uit te gaan. Veel uitjes kun je gemakkelijk met korting bezoeken. Zo ben ik altijd fanatiek spaarder bij supermarkten (AH voor de Efteling, Jumbo en C1000 op verschillende uitjes). Daarnaast is het ook altijd verstandig om voor een bepaald uitje even op vakantieveilingen te kijken. Het is zonde om de hoofdprijs te betalen voor een vakantie of dagje uit, als je de kaartjes voor de helft van het geld op vakantieveilingen had kunnen krijgen.


Zorgen voor extra inkomen met je hobby!
Kom je toch nog structureel geld tekort, of zou je een extra zakcentje wel fijn vinden? Zorg dan voor extra inkomen. Zo kun je met sommige hobby's nog een aardig zakcentje verdienen. Mijn vriend vind het bijvoorbeeld erg leuk om als DJ te draaien. Daarom is hij naast zijn gewone werk regelmatig te vinden in een kroeg in onze woonplaats om hier te zorgen voor leuke plaatjes gedurende de avond (DJ JIMMY). Ik haal veel plezier uit het schrijven van artikelen op mijn blog, ook hier verdien ik soms een fijn zakcentje mee. Dit soort kleine extraatjes maken het toch extra leuk om je hobby te beoefenen.

Wat doe jij om te besparen?


Dit artikel is geschreven in samenwerking met internetvergelijk.nlEnjoyed this article? Follow me:
 photo facebook_zps6f8ed461.png  photo bloglovin_zpsde03b93f.png  photo twitter_zps799eafe5.png  photo ilovefashionbloggers_zpsb9b2f44b.png  photo instagram_zpsad4dda77.png  photo pinterest_zpsa41402d4.png  photo youtube_zps03e71583.png
  Follow on Bloglovin
Follow on Bloglovin

1 opmerking:

  1. heel handig artikel voor vele! ik wil ook een lager abonnement gaan nemen want ik betaal nu ook bijna 60 euro per maand en ik gebruik nu de helft nog niet eens!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn