27.5.15

#SUMMER: 3 Tips voor een succesvolle vakantie.


Nog maar een dikke maand, en dan is het alweer zomervakantie! Ga je voor een all-in resort of ben je meer een avontuurlijk typje? Waar je ook heen gaat deze zomer, om er op en top uit te zien is een goede verzorging van je uiterlijk een must. Juist op vakantie is het vaak een stuk lastiger om je looks bij te houden. Toch zijn er altijd mogelijkheden, je moet alleen een beetje creatief zijn.


Tactisch inpakken
Wat voor reis je ook maakt, één ding blijft altijd hetzelfde: kofferruimte is beperkt. Neem daarom alleen de meest noodzakelijke beautyproducten mee, zoals shampoo of mascara. Make-up hoeft niet zo uitgebreid op reis. Waarschijnlijk neemt zonnen op het strand de meeste tijd in beslag en juist dan wil je niet zoveel make-up op. Producten als kwasten en spiegeltjes zijn ook onhandig op reis. Vooral als je op vakantie een dagtripje maakt en zo min mogelijk mee wilt nemen. Ga voor compact en multifunctioneel en gebruik de frontcamera van je smartphone. Huawei staat bijvoorbeeld bekend om zijn kwaliteit camera’s. Mocht je toestel hier niet over beschikken, kun je ook kijken voor een spiegelend telefoonhoesje.  


Deze vond ik zelf erg tof, haha! 


Stedentriptips
Grote steden in Europa zijn binnen een paar uur al te bereiken. Voor een korte stedentrip is een trolley als handbagage vaak al voldoende. Ook hier is de opbergruimte beperkt. Daarnaast zijn de regels over het meebrengen van vloeistoffen erg streng. De oplossing: shampoo van LUSH. Deze bars lijken op zoete koekjes of Franse kleurrijke makronen. Met wat druppels water onder de douche beginnen ze al te schuimen. Even tussen je handen wrijven en je hebt shampoo! Daarna drogen ze weer op, dus kun je ze ook zo weer mee naar huis nemen. Wat je ook kunt doen is bij de Etos of Kruidvat (en ik denk bij meerdere drogisterijen) mini lege shampoo flesjes kopen. Deze kun je dan thuis vullen met je eigen vertrouwde shampoo en deze mogen (in een plastic zakje) gewoon mee in je handbagage. Ideaal!

Leer de taal
Heb je wel een lange vlucht voor de boeg naar een land waar de bewoners haast geen Engels spreken? Gebruik die tijd in de lucht dan om de lokale taal te oefenen. Een papieren boek meenemen is ouderwets, daar is een smartphone tegenwoordig goed voor. Sommige vliegtuigmaatschappijen bieden Wi-Fi aan boord aan. Maak daar gebruik van en leer de taal van jouw bestemming met de Duolingo app. Ik heb deze app ook op mijn telefoon staan en ik vind hem echt grappig. Ik ben momenteel aan het proberen om Portugees te leren, haha! Is internet geen optie? Dan is een e-book via de Kindle app ook een idee. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone of kleine tablet, en die heb je vaak toch al mee. Weer multifunctioneel dus! Voorzie je gadget van een Huawei Ascend Y540 hoesje of 8 inch tablethoes met extra opbergvakjes. Dan kun je hier gemakkelijk al je notities in kwijt en heb je tijdens je reis alle belangrijke zinnen bij de hand. 
Enjoyed this article? Follow me:
 photo facebook_zps6f8ed461.png  photo bloglovin_zpsde03b93f.png  photo twitter_zps799eafe5.png  photo ilovefashionbloggers_zpsb9b2f44b.png  photo instagram_zpsad4dda77.png  photo pinterest_zpsa41402d4.png  photo youtube_zps03e71583.png
  Follow on Bloglovin
Follow on Bloglovin

1 opmerking:

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn