11.2.15

#HUISTIP 1: Je gaat samenwonen, hoe vind je het perfecte huis?

*This article is only available in Dutch*

Een tijdje geleden liet ik het al aan jullie weten! Ik heb samen met mijn vriend een huis gekocht! Voordat het huis echt van ons was, kwam er een hele hoop geregel bij kijken! Omdat ik het zelf moeilijk vond om ergens op internet echt een duidelijke, makkelijk geschreven uitleg te vinden, zal ik proberen of het mij lukt om aan jullie uit te leggen wat er komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning! In deel 1 geef ik jullie graag antwoord op de vraag: hoe vind je een huis dat binnen je wensen én binnen je budget valt? 


Je bent van plan om een huis te gaan kopen? Hoe vind je een huis dat bij je wensen past én dat binnen je budget valt?

Hoe veel kan ik lenen?
Voordat je überhaubt ja zegt tegen een huis, is het van belang om jezelf goed te oriënteren. Waar wil je precies gaan wonen, naar wat voor woning ben je op zoek en hoe veel kun je maximaal besteden? Om er achter te komen wat je maximaal kunt besteden, kun je op diverse sites een schatting laten maken van je maximale hypotheek door het invullen van verschillende gegevens. Wil je echt het precieze bedrag weten dat je zou kunnen lenen met jouw inkomen? Dan wil ik je adviseren om in gesprek te gaan met een hypotheekadviseur. Het eerste gesprek is bij de meeste adviseurs gratis, en je krijgt hierdoor echt een goed beeld van het geld dat je kunt besteden aan een huis. 

In wat voor soort huis wil ik wonen?
Zodra je weet wat je kunt lenen, kun je je gaan orienteren op de plaats waar je wil gaan wonen. Welke voorzieningen moeten er in de stad of het dorp aanwezig zijn en welke wijken spreken je aan. Voor ons was de keuze voor een plaats al snel gemaakt. Wij hebben vervolgens veel op Funda gezocht naar woningen, daarnaast zijn we gewoon gaan rondrijden in de plaats waar we wilden wonen, en hebben we gekeken of er leuke woningen te koop stonden. Op een dag kreeg mijn vriend thuis een folder in de brievenbus over een nieuwbouwwijk waarvan de bouw al eerder dat jaar gestart was. 

Neem een kijkje in het huis!
We zijn naar aanleiding van deze folder in de nieuwbouwwijk een rondje gaan rijden en hebben vervolgens de makelaar gebeld voor meer informatie. Nadat we de bouwtekeningen en de brochure hadden ontvangen was voor ons de keus vrij snel gemaakt. Dit was wel een huis waar we ons in zagen wonen! Wij hadden erg veel geluk met deze nieuwbouwwoning. De bouw was namelijk al gestart, de huizen waren daarom al zo ver af, dat je het huis ook al echt kon zien staan in de wijk. Wanneer je normaal gesproken een nieuwbouwwoning koopt, moet je beslissen of je het huis wil aan de hand van brochures en bouwtekeningen. Mijn vriend en ik hadden zelfs de mogelijkheid om het huis al van binnen te bekijken! Hierdoor gaat het huis echt veel meer leven dan op papier en krijg je een goed beeld van de grootte van het huis. Als je deze mogelijkheid hebt bij het kopen van een huis, raad ik je zeker aan om echt binnen te kijken! Het huis in werkelijkheid zien zegt zo veel meer, dan een huis bekijken vanuit een brochure!

Dit was deel 1!

Ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad! In deel twee (volgende week online) zal ik jullie antwoord geven op de vraag:

Ik heb het perfecte huis gevonden, wat nu?

Enjoyed this article? Follow me:
 photo facebook_zps6f8ed461.png photo bloglovin_zpsde03b93f.png photo twitter_zps799eafe5.png photo ilovefashionbloggers_zpsb9b2f44b.png photo instagram_zpsad4dda77.png photo pinterest_zpsa41402d4.png photo youtube_zps03e71583.png
  Follow on Bloglovin
Follow on Bloglovin

7 opmerkingen:

 1. Wat super dat jullie een huid hebben gekocht. Gaan jullie zelf nog veel verbouwen zoals de keuken of hoeft dat niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super dat jullie een huid hebben gekocht. Gaan jullie zelf nog veel verbouwen zoals de keuken of hoeft dat niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kim, we hebben een nieuwbouwwoning gekocht, dus er zat nog helemaal geen keuken in, haha! We hebben dus zelf een keuken uit kunnen kiezen :) Daarnaast wordt een nieuwbouwwoning in de meeste gevallen "kaal" opgeleverd, dus er zat ook nog geen vloer in, de muren moesten nog gestuuct etc. We hebben al sinds 12 januari de sleutel, maar zijn nu nog bezig met klussen (wel bijna klaar! :D)

   Verwijderen
 3. Leuk om te lezen, ik ga nog lang niet samenwonen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goed idee voor een artikel reeks. Ik en mijn man hebben een aantal jaren geleden een huis gekocht en ook nieuwbouw maar eer dat dit af was (bijna 2 jaar!!) kwam er inderdaad nog een hoop bij kijken. xx

  www.creativityandchocolate.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte gefeliciteerd en tevens een origineel onderwerp om een post over te schrijven! :) x Frederique - http://fablefrique.com

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn