14.10.14

#TUTORIAL TUESDAY: Recipe - sugar free & dairy free apple crumble pies




English
I've always been troubled with a sensitive skin. I tried many things to solve my skin problems, but I never blamed my eating habits for my skin problems. A while ago I went to a beautician. She told me that I can try to solve my problems with creams and scrubs, but in the end, your skin problems come from the inside of your body. By changing your eating habits, you are able to cure or minimize your skin problems. I loved to try this, so I tried to make recipes that match with my new eating habits, this one recipe turned out pretty good! So let me introduce to you: healthy (and sugarfree) apple crumble pies. 
Nederlands
Ik heb altijd last gehad van mijn huid. Ik heb veel verschillende dingen geprobeerd om de conditie van mijn huid te verbeteren, maar ik heb nooit mijn voedingspatroon de schuld gegeven van mijn huidproblemen. Een tijdje geleden bezocht ik de schoonheidsspecialiste, ze vertelde mij dat ik van alles kan proberen om mijn huid van buitenaf te verbeteren, maar dat mijn problemen voornamelijk van binnenuit kwamen. Door mijn eetpatroon te veranderen, zou het mogelijkj zijn om mijn huidproblemen te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. Ik wilde dit graag proberen, dus ik ging aan de slag met recepten die passen bij mijn nieuwe eetpatroon. Dit recept vond ik zelf erg goed geslaagd, daarom deel ik hem graag met jullie! Hoe maak je nu deze heerlijke gezonde (en suikervrije!) appel kruimel taartjes?




You need for 6 pies:
For the dough:
- 120g spelt flour
- 4 dates
- 1 egg
- 40g coconut oil

For the filling:
- 1 apple in pieces
- 1 teaspoon of cinnamon
- 2 tablespoons of raisins
- a little bit of agave syrup

Other:
- 2 bowls (for the filling and for the dough)
- knife
- muffin cake tin
Je hebt nodig voor 6 taartjes:
Voor het deeg
- 120g speltmeel
- 4 dadels
- 1 ei
- 40 gram kokosolie

Voor de vulling:
- 1 appel in stukjes
- 1 tl. kaneel
- 2 eetlepels rozijnen
- beetje agavesiroop

Overige:
- 2 kommen (voor de vulling en voor het deeg)
- mesje
- muffin bakvorm



Preparation
Cut the dates into tiny pieces. Heat the coconut oil until it becomes liquid. Put all the ingredients in a bowl and mix them together. Knead the dough until the ingredients are merged together. Let the dough set for a moment and start working on the filling.

Cut the apples, wash the raisins and mix them together in a big bowl. Ad the cinnamon and agave syrup and blend everything together.

Divide the dough into two parts, use about 2/3 for the bottom and edges of the pies and 1/3 for the crumble topping. Press the dough into the cake tin. Make sure to keep a edge on the sides. Fill the dough with the apple filling and crumble the remaining dough on top of the little pies.

Bake in the preheated oven on 200 degrees Celsius for about 15 minutes. The pies are ready once the crumbles on top have a nice golden brown color.

Enjoy you dairy and sugarfree apple crumbles!
Bereiding
Snijd de dadels in kleine stukjes. Verwarm de kokosolie tot deze vloeibaar wordt. Doe alle ingredienten in een kom en kneed ze todat ze een geheel worden. Laat het deeg even rusten en begin aan de vulling.

Snijd de appels, was de rozijnen en doe ze samen in een grote kom. Meng de kaneel en de agavesiroop door het mengsel.

Verdeel het deeg in twee delen. Gebruik ongeveer 2/3 van het deeg voor de bodem en de randen van de taartjes en 1/3 voor de kruimel topping. Druk het deeg in de bakvorm en zorg ervoor dat het deeg tot aan de randen omhoog komt. Vul het deeg met het appelmengsel en gebruik het resterende deeg voor de kruimel topping.

Bak de taartjes in 15 minuten gaar op 200 graden celcius in een voorverwarmde oven. De taartjes zijn klaar wanneer de kruimellaag aan de bovenkant een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Geniet van je heerlijke zuivel en suikervrije appel kruimel taartjes!





Enjoyed this article? Follow me:
 photo facebook_zps6f8ed461.png  photo bloglovin_zpsde03b93f.png  photo twitter_zps799eafe5.png  photo ilovefashionbloggers_zpsb9b2f44b.png  photo instagram_zpsad4dda77.png  photo pinterest_zpsa41402d4.png  photo youtube_zps03e71583.png
  Follow on Bloglovin
Follow on Bloglovin

3 opmerkingen:

  1. Zien er inderdaad heel lekker uit! Ik hoop dat het veranderen van je eetpatroon helpt je huid te verbeteren! Mijn vriend en ik hebben allebei dat we een onzuivere huid krijgen van varkensvlees, dus wellicht is dat ook een goeie voor jou om dan vanaf te blijven! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. omg dat ziet er zoo onwijs lekker uit! Fijn ook dat het suikervrij is ;D

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn