19.10.14

#FUN: Relaxen in herfstvakantie!

bron: dklandscaping.com
*This article is only written in Dutch because this article is written for a Dutch collaboration

In noord Nederland is de herfstvakantie helaas al ten einde, maar in midden en zuid Nederland is het mogelijk om nog heerlijk te genieten van de vrije dagen. In de vakantie heb je eindelijk tijd om je schoolstress opzij te zetten en te genieten en relaxen. Helaas staan vaak na de vakantieperiodes tentamens ingepland waar we tijdnes onze vrije dagen voor moeten leren. Hoe je het beste een verdeling kunt maken tussen leren en ontspannen vertel ik je in dit artikel!Totale ontspanning
Natuurlijk mag je tijdens de herfstvakantie lekker uitslapen, maar ga vooral ook eens ertussenuit. Dat geeft een leuke draai aan je vrije dagen. Check bijvoorbeeld eens sites als Vakantieveilingen.nl of de ANWB-site als je ouders daar lid van zijn. Daar staan hele leuke uitjes op die soms bijna gratis zijn. Ga bijvoorbeeld lekker badderen in een bubbelbad bij een spa. Ben je een echte actieveling? Ga dan blokarten op het strand. Wanneer je van echte spanning houdt, is de Euromast in Rotterdam abseilen vast wel iets voor jou! Bij Vakantieveilingen moet je altijd je voucher meenemen naar je activiteit. Dat kan ook heel makkelijk op je iPhone, maar bescherm je hem wel met een iPhone 6 Plus hoesje als je gaat blokarten of abseilen?

bron: canadianmusichalloffame.ca

Met de neus in de boeken
Helaas is de herfstvakantie dan toch ook echt de tijd om met de neus in de boeken te zitten en te leren voor tentamens. Een manier om dit het beste te doen is door een planning te maken. Zo heb je overzicht van wanneer je wat moet doen en kun je aftekenen wanneer je iets gedaan hebt. Beloning helpt daarbij heel goed. Ben je aan het eind van de vakantie gekomen en heb je alles geleerd? Koop dan bijvoorbeeld dat leuke sjaaltje dat je zo graag wilde, die Sony Xperia Z Tablet hoes, Google Nexus 10 hoes in vrolijke kleurtjes of nieuwe oortjes.

Blijkt dat al het harde werken heeft geholpen en je hoog op je tentamens hebt gescoord? Beloon jezelf dan met iets groters. Ga bijvoorbeeld voor een nieuwe fotocamera of dat mooie horloge. Door beloningen voor jezelf te stellen motiveer je jezelf om de hoogst mogelijke resultaten te halen. Dat moet zeker lukken!

Verzorgd
De tentamenweek is dan voorbij en bent weer terug in je dagelijkse routine op school. Hoe kom je die weken door tot aan de kerstvakantie? Iets wat heel belangrijk is om je op school goed te voelen, is door goed voor jezelf te zorgen. Neem een spiegeltje, crème en deodorant mee, zodat wanneer je aan het eind van de dag suf voelt, je met een crèmepje je gezicht wat kunt laten afkoelen. Even je deodorant bijwerken en je ruikt weer lekker fris.

Zorg daarnaast behalve voor de buitenkant ook voor de binnenkant van je lichaam. Vraag aan de docent of het raam open mag tijdens de les. Frisse lucht helpt je om helder te kunnen blijven nadenken. Voor water geldt hetzelfde. Neem dan ook voldoende mee voor de hele dag. Je hebt minimaal acht glazen per dag nodig om je lichaam goed te laten functioneren, maar het liefst meer.

Met deze tips heb je een super vakantie en kom je de weken daarna ook zeker goed door. Op naar de kerstvakantie!

Enjoyed this article? Follow me:
 photo facebook_zps6f8ed461.png  photo bloglovin_zpsde03b93f.png  photo twitter_zps799eafe5.png  photo ilovefashionbloggers_zpsb9b2f44b.png  photo instagram_zpsad4dda77.png  photo pinterest_zpsa41402d4.png  photo youtube_zps03e71583.png
  Follow on Bloglovin
Follow on Bloglovin

2 opmerkingen:

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn