21.5.14

#52WEEKS PHOTOCHALLENGE: Week 15 - Bokeh
English
The first item I bought in January, was my new Sony camera. Because I am a real newbie in the photography world (I never had a SLR camera), I wanted to challenge myself in order to improve my photography skills; the 52 Weeks Photo challenge was born. Every Wednesday from now on, I will upload my pictures of the 52 Weeks Challenge. All I can ask you is to please comment my photographs. I love to receive feedback in order to improve my skills.

Do you want to know the subject of this week? Please click read more!
Nederlands
Het eerste item dat ik kocht in januari, was mijn nieuwe Sony camera. Omdat ik een echte beginner ben in het fotografiewereldje (ik heb nog nooit eerder een spiegelreflex camera gehad), wilde ik mezelf challengen om op deze manier mijn fotografie skills te verbeteren; de 52 weken fotografie challenge was geboren. Vanaf nu zal er dus iedere woensdag een foto verschijnen die ik heb gemaakt voor deze challenge. Alles dat ik van jullie vraag, is om heel veel feedback te geven op mijn foto's, zodat ik mezelf kan verbeteren. 

Wil je het onderwerp voor deze week weten? Klik dan op read more!

This weeks subject: Bokeh. For people who don't know what 'bokeh' is, bokeh is creating a certain blur in a photograph. I know Wikipedia isn't really a good source, but according to Wikipedia, Bokeh is: In photography, bokeh (Originally /ˈboʊkɛ/,[1] /ˈboʊkeɪ/ boh-kay — also sometimes pronounced as /ˈboʊkə/ boh-kə,[2] Japanese: [boke]) is the aesthetic quality of the blur produced in the out-of-focus parts of an image produced by a lens. I tried to create a bokeh effect in the background of this picture. I started using different lenses since last week. So I thought it would be nice to share some information about the lenses I used and the settings. If you don't like this kind of information please let me know ;). I used an older Sigma lens (28-70mm) with an aperture of 2.8, ISO of 200 and automatic shutter speed. What do you think? I hope you enjoy the photograph of this week! Please leave your comments, I still want to improve!


Deze week is de opdracht: Bokeh. Voor degenen die niet weten wat 'bokeh' is, bokeh is het creëren van een bepaalde vaagheid in de foto. Ik weet dat Wikipedia niet een officieel goede bron is, maar volgens Wikipedia is Bokeh: Bokeh drukt de kwaliteit van de onscherpte in een foto uit. Het gaat om de onscherpte die ontstaat doordat het voorwerp buiten het scherptevlak ligt. Bewegingsonscherpte valt hier niet onder. Ik probeerde het bokeh effect op de achtergrond van deze foto te creëren. Ik ben sinds vorige week begonnen met het spelen met verschillende lenzen. Dus ik dacht dat het misschien leuk was om wat meer info over de instellingen en de lens te delen. Als je dit soort info niet wil weten hoor ik het ook graag ;). Ik gebruikte een oudere Sigma lens (28-70mm) met een diafragma van 2.8 een ISO van 200 en een automatische sluitertijd. Wat vind jij? Ik hoop dat je de foto van deze week leuk vindt. Laat je feedback achter! Ik wil graag meer leren!

Enjoyed this article? Follow me:
 photo facebook_zps6f8ed461.png photo bloglovin_zpsde03b93f.png photo twitter_zps799eafe5.png photo ilovefashionbloggers_zpsb9b2f44b.png photo instagram_zpsad4dda77.png photo pinterest_zpsa41402d4.png photo youtube_zps03e71583.png
  Follow on Bloglovin
Follow on Bloglovin

10 opmerkingen:

 1. wat een leuke challange! vind de foto heel mooi! Bokeh geeft een mooi effect! ik moet het ook nog beter leren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi, vooral met die onscherpe achtergrond :)

  Jules x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Dit effect krijg je ook met de 50mm f/1.8 lens als je die instelt op 1.8 (ook wel hogere waarden). Zo maak ik mijn outfitfoto's altijd, haha! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto! Ik wil bokeh ook wel eens proberen, hele toffe effecten vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn