19.4.14

#RECIPE: the most delicious cocktail ever: the Portugese Morangoska!
 English
One year ago I traveled to Portugal with my boyfriend and a few friends. I had a great diving experience and I went shopping in a great shopping area. I just had a great time overall. There was one thing I really enjoyed. We went to a bar with our group of friends. We got in a really nice chat with the bartender (because my boyfriend got chained to the bar with handcuffs) and I got to taste the most delicious cocktail EVER. Yes, I will promise you, after this cocktail you are never going to order a 'Sex on the Beach', 'Mojito' or 'Tequila Sunrise' again. Because you are going to get addicted to this cocktail, at least I am (do I sound like an alcoholic now?). Well, first of all, this cocktail contains my favorite fruit of all times: strawberries, so after I knew this was one of the ingredients, I was already hooked with this cocktail. But of course, you all want to know how to make the cocktail? At least, that's what I wanted to know right after drinking this delicious piece of heaven. 
Nederlands
Een jaar geleden bezocht ik Portugal samen met mijn vriend een wat vrienden. Ik deed in Portugal geweldige duikervaringen op en ik ging winkelen in een geweldig winkelcentrum. Overall, had ik gewoon een geweldige tijd in Portugal. Er was één klein dingetje dat ik heel erg leuk vond aan deze vakantie. Er was een avond waarop we met onze hele groep naar een bar in Albufeira gingen. We raakten in gesprek met een hele gezellige barman (omdat mijn vriend vastgeketend werd aan de bar met handboeien) en ik kreeg de kans om de lekkerste cocktail ooit te proeven. Ja, ik beloof je, na deze cocktail zul je nooit meer een 'Sex on the Beach', 'Mojito' of 'Tequila Sunrise' bestellen. Omdat je verslaafd gaat raken aan deze cocktail, ik ben dat in ieder geval (of klink ik nu als een alcholist?). Het eerste pluspunt van deze cocktail is dat hij mijn favoriete fruit bevat; namelijk aardbeien. Dus nadat ik wist dat dit één van de ingrediënten was, was ik eigenlijk al verkocht. Maar natuurlijk willen jullie allemaal weten hoe je deze cocktail kunt maken? Dat is in ieder geval het eerste dat ik wilde weten, nadat ik dit kleine stukje hemel geproefd had!
 On the official picture there were only 4 strawberries, but I used 6 in the cocktail (Photoshop is my best friend). Can you tell which ones are the 'fake' strawberries?
Op de officiele foto staan maar 4 aardbeien, maar achteraf heb ik 6 aardbeien gebruikt in de cocktail. (Photoshop is mijn beste vriend) ;)! Kun jij zien welke aardbeien 'nep' zijn?


 English
What do you need to make one Portugese Marangoska cocktail?
- 6 large strawberries
- 3 table spoons of sugar*
- 8 ice cubes
- 50 ml of Vodka
- 1 straw

*I used brown sugar, but I noticed that the color of my cocktail didn't match to to one I had in Portugal. So I would suggest you to use regular sugar.

How do you mix this delicious strawberry cocktail?
Start with chopping 5 strawberries in small pieces. Put them inside the cup. Mix the sugar with the strawberries. Mash the strawberry and sugar mix to make it look more like a puree. Put the ice cubes in a blender or crunch the cubes by covering them in a towel and smashing them with something hard. (in the restaurant I used to work, we used to put all the ice cubes in a towel and smash it into the wall for a few times: hello crushed ice). 

Put the stawberry-sugar puree, the crunched ice and the vodka in a cocktailshaker and.. shake it baby! Pour the mixture into a nice glass and decorate your glass with the remaining strawberry.

Enjoy your drink!
Nederlands
Wat heb je nodig voor het maken van één Portugese Marangoska cocktail?
- 6 grote aardbeien
- 3 eetlepels suiker*
- 8 ijsklontjes
- 50 ml Wodka
- 1 rietje

*Ik gebruikte bruine basterdsuiker, maar ik merkte dat hierdoor de kleur van mijn cocktail anders was dan die ik in Portugal dronk. Ik zou dus in het vervolg gewone suiker gebruiken.

Hoe maak je deze heerlijke aardbeien cocktail?
Snijdt 5 aardbeien in kleine stukjes en doe ze in de beker. Roer de suiker door de aardbeien heen. Stamp het mengel fijn, zodat de aarbeien een soort puree gaan vormen. Doe de ijsblokjes in een blender of crunch de ijsblokjes door ze in een handdoek te wikkelen en hier met iets hards op te slaan. (in het restaurant waar ik vroeger werkte, deden we altijd de ijsblokjes in een handdoek en vervolgens sloegen we een paar keer heel hard met de handdoek tegen de muur, hallo gecrunched ijs). 

Doe de gepureerde aardbei suikermix, het gecrunchte ijs en de wodka in een cocktailshaker en schud alle goed door elkaar. Giet de mix in een mooi glas en decoreer met de overgebleven aardbei. 

Geniet van deze heerlijke cocktail!!


Enjoyed this article? Follow me:
 photo facebook_zps6f8ed461.png photo bloglovin_zpsde03b93f.png photo twitter_zps799eafe5.png photo ilovefashionbloggers_zpsb9b2f44b.png photo instagram_zpsad4dda77.png photo pinterest_zpsa41402d4.png photo youtube_zps03e71583.png
  Follow on Bloglovin
Follow on Bloglovin

2 opmerkingen:

 1. lekker en makkelijk te maken :) deze ga ik zeker een keer proberen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oeh klinkt inderdaad zalig zeg! ik ga deze ook proberen je hebt een mooie blog als ik thuis kom ga ik je volgen! x

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn