17.4.14

#52WEEKS PHOTOCHALLENGE: Week 12 black and white


ENG: The first item I bought in January, was my new Sony camera. Because I am a real newbie in the photography world (I never had a SLR camera), I wanted to challenge myself in order to improve my photography skills; the 52 Weeks Photo challenge was born. Every Wednesday from now on, I will upload my pictures of the 52 Weeks Challenge. All I can ask you is to please comment my photographs. I love to receive feedback in order to improve my skills.

This weeks subject: Black & White! It was a sunny day so I decided to take a picture of my sweet cat Zoë. I edited the picture in Photoshop to make it a black and white picture, but as you can see when you look more closely, the picture is not completely black and white. I decided to put the opacity of the black and white layer on 80%, which gives this photograph the black and white effect, even though it is not really a black and white shot. I hope you enjoy the photograph of this week! Please leave your comments, I still want to improve!

NL: Het eerste item dat ik kocht in januari, was mijn nieuwe Sony camera. Omdat ik een echte beginner ben in het fotografiewereldje (ik heb nog nooit eerder een spiegelreflex camera gehad), wilde ik mezelf challengen om op deze manier mijn fotografie skills te verbeteren; de 52 weken fotografie challenge was geboren. Vanaf nu zal er dus iedere woensdag een foto verschijnen die ik heb gemaakt voor deze challenge. Alles dat ik van jullie vraag, is om heel veel feedback te geven op mijn foto's, zodat ik mezelf kan verbeteren.

Deze week is de opdracht: Zwart-wit. Het was een mooie zonnige dag, dus ik besloot om een foto van mijn lieve kat Zoë te maken in de tuin. Ik heb de foto bewerkt in Photoshop om hem om te zetten naar zwart-wit, maar zoals je kunt zien (als je goed kijkt naar de foto), is de foto niet volledig zwart wit. Ik heb besloten om de dekking van de zwart-wit laag op 80% te zetten. Zo heeft deze foto alsnog het zwart-wit effect, terwijl de foto in principe niet helemaal zwart-wit is. Ik hoop dat je de foto van deze week leuk vindt. Laat je feedback achter! Ik wil graag meer leren!

Enjoyed this article? Follow me:
 photo facebook_zps6f8ed461.png photo bloglovin_zpsde03b93f.png photo twitter_zps799eafe5.png photo ilovefashionbloggers_zpsb9b2f44b.png photo instagram_zpsad4dda77.png photo pinterest_zpsa41402d4.png photo youtube_zps03e71583.png
  Follow on Bloglovin
Follow on Bloglovin

3 opmerkingen:

 1. Hele mooie foto! Ik hou echt van kat-in-actie foto's, haha! Mooi bewerkt zo niet 100% zwart-wit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lief! <3 En super mooie foto! Al was het een foto gemaakt met een camera van 1,2 megapixel van een oude nokia mobiel, dan zou ik hem alsnog lief vinden denk ik, haha! Maar echt, hele mooie foto! Mooi bewerkt ook. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn