9.2.14

#DIY: Delicious Valentines dessert with meringues & forest fruits!

 Difficulty of this project: ♥ 


ENG: Yayy! It's almost Valentines day! I know many people think Valentines day is just a commercial party where you are almost obligated to buy something for the one you love. But I really love Valentines day and I really love desserts. So why not make a Valentines dessert? This dessert is really easy to make and it is soo delicious, I'm addicted. Oh, and it is not really healthy, so if you are looking for an healthy Valentines dessert, you should skip this article ;)

NL: Yeahh! Het is bijna Valentijnsdag! Ik weet dat veel mensen Valentijn te commercieel vinden en iets dat voelt als een verplichting om aan deel te nemen. Maar ik ben echt gek op Valentijnsdag én ik ben gek op toetjes. Dus de perfecte combinatie: een Valentijns toetje! Dit toetje/dessert is super gemakkelijk te maken, en het is zoo lekker. Ik ben verslaafd. Oh, en het toetje is niet bepaald gezond, haha. Dus als je op zoek bent naar een gezond Valentijnstoetje, dan kun je dit artikel beter overslaan ;)



 English

What do you need for 4 desserts?
- 2 egg whites
- 125g granulated sugar
- forest fruits
- forest fruit & yogurt ice cream


Dutch

Wat heb je nodig voor 4 porties?
- 2 eiwitten
- 125 gram fijne kristalsuiker
- bosvruchten
- bosvruchten yoghurt ijs.



Preparation of the Meringues
For this dessert, it is important that all materials you use are free of fat and moisture. To be sure your materials are clean, use some kitchen towel and vinegar to make your materials fat-free.

Are all materials clean? You can start with preparing the Meringues. Preheat the oven at 100 degrees Celsius. The next step is to separate the egg yolk from the egg whites. Pour the egg withes into a bowl and start mixing with an electrical mixer at the highest speed. Add the sugar in small amounts during the mixing. Your egg whites are ready once you take out your mixer, and the egg whites stays up a little. 

Once the mixture is finished, you can put the mixture on a griddle. Because it is almost Valentines day, you can use the shape of hearts. 

The meringues are ready after 2 to 3 hours. Depending on the size of the meringues, the baking time can be different. You can check if your meringues are well done, by pricking a skewer in to the meringues. If it comes out dry, your meringues are ready! Let the meringues cool down before you start with the other steps. 


Bereiding van de Meringues
Bij dit gerecht is een goede voorbereiding erg belangrijk. De eiwitten moeten geklopt worden in een vetvrije kom, daarnaast mag er geen vocht of iets dergelijks in de kom zitten. Om er zeker van te zijn dat de kom waarin je de eiwitten gaat kloppen vetvrij is, kun je de kom afnemen met een stukje keukenpapier en azijn. 

Alle materialen waar je mee gaat werken goed vet en vochtvrij gemaakt? Dan kun je starten met het maken van de Meringues. Verwam hiervoor eerst de oven voor op 100 graden (elektrische oven). Scheid vervolgens het eigeel van de eiwitten. Vervolgens giet je de eiwitten in de beslag kom en klop je ze met de handmixer op de hoogste stand stijf. De eiwitten zijn stijf wanneer je de handmixer uit het mengsel haalt en het eiwit blijft omhoog staan in een puntje. Voeg tijdens het kloppen de kristalsuiker steeds in kleine porties toe, totdat alle kristalsuiker op is.

Wanneer je het mengsel van eiwitten en suiker helemaal stijf geklopt is, schep je het mengel op de bakplaat. Omdat het bijna Valentijnsdag is, doe je dit in de vorm van hartjes.

 De marengues zijn klaar na ongeveer 2 tot 3 uur. Afhankelijk van de groote van de marengues kan de oventijd verschillen. Om te testen of ze al klaar zijn, kun je met een satéprikker in de marengue prikken. Wanneer de satéprikker er droog uit komt, zijn de marengues klaar. 





Finishing of the dessert
The next steps are really easy. All you have to do is put the ice cream on top of the meringue, add the forrest fruits and your dessert is ready to eat! You can also add some whipped cream, but me and my boyfriend do not like whipped cream, that why I didn't use this ingredient in the dessert.  

Enjoy your meal!


Afronden van het toetje
De volgende stappen zijn super gemakkelijk. Alles dat je hoeft te doen is het ijs op je meringue the leggen, de bosvruchten toe te voegen en je toetje is klaar! Je kunt nog wat slagroom toevoegen, maar omdat ik en mijn vriend slagroom niet lekker vinden, heb ik dat bij dit toetje weggelaten. 

Eet smakelijk




Enjoyed this article? Follow me:



Follow on Bloglovin
Follow on Bloglovin

5 opmerkingen:

  1. dit gaat helemaal niet goed met mij, met al die heerlijke valentijns gerechtjes en receptjes op het internet....dit ziet er heelijk uit, en is een behoorlijke aanslag op mijn zelfbeheersing...

    Petra
    ( die op der handen zit om niet de diepvriezer nu snel open te gaan trekken)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah wat een superleuk idee! :D Ziet er echt ook heel leuk uit. Lijkt me heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wat een heerlijk recept joh, ik krijg er gelijk honger van haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. oh, dat ziet er zoooo lekker uit!! Yamm!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Aaaah dat ziet er zo lekker uit! <3 Je lay-out van je blog is trouwens heel tof. :)

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn