31.1.14

#EVENT: Fotography workshop by PrettyBeautyland.nl


ENG: As you all know, I bought a new SLR camera in the beginning of January. And because I am a real noob when it comes to Photography, I was happy I could join one of the Photography workshops of Patty. Her boyfriend Kevin is a Photographer, and they were happy to explain some of the most important basics of Photography. I had a great day at the workshop and learned a lot of stuff that is very useful for improving my photography skills.

NL: Zoals jullie allemaal weten, heb ik begin januari een spiegelreflex camera gekocht. Omdat ik niet veel verstand heb van het gebruik van deze camera, was ik blij dat ik deel kon nemen aan één van de workshops van Patty. Haar vriend Keven is fotograaf, en ze stonden klaar om mij de belangrijkste basics te leren van fotografie. Ik heb een geweldige dag gehad waar ik veel geleerd heb. Nu is de tijd aangebroken om alles dat ik geleerd heb, in de praktijk te brengen.
ENG: We started out with learning about different settings on the camera. For example the shutter speed. To show the effects of shutter speed, Kevin set up his camera in a dark room, with a shutter speed of 30 seconds. We had to draw our names with a flash light, and this was the result of my name. Pretty cool, isn't it. (Oops, only the i from Carlijn is missing). Something I would like to try out with fireworks next years NYE.

NL: We startten met het leren van verschillende instellingen op je camera, bijvoorbeeld de sluitertijd. Om het effect van de sluitertijd te laten zien, zette Kevin zijn camera neer in een donkere kamer, met een sluitertijd van ongeveer 30 seconden. We moesten vervolgens voor de camera gaan staan en onze namen met een zaklampje in de lucht schrijven. Daar kwam vervolgens bovenstaand effect uit, best vet, vind je niet? (Oeps, ik zie alleen dat de i uit mijn naam mist). Dit is iets wat ik wel eens zou willen proberen met vuurwerk tijdens Nieuwjaarsdag!ENG: Later on during the day we learnt to play with diaphragm. By using diaphragm you can change lightning or go for a blurry background. The two pictures above show a blurry background, so you can really focus on the item in the front. And believe it or not, the picture below was made in a dark room. We used a really long shutter speed so the room would lighten up. Cool, isn't it?

NL: Later die dag leerden we om te spelen met diafragma. Op deze manier kun je het licht aanpassen, maar het belangrijkste misschien wel, is dat je hiermee kunt zorgen voor scherpte en onscherpte. Op de foto's hierboven heb ik het diafragma zo ingesteld dat de achtergrond vervaagt. Het item op de voorgrond komt dan extra naar voren. En geloof het of niet, de foto hieronder is gemaakt in het donker. Door gebruik te maken van een lange sluitertijd zorg je voor veel licht in de camera. Hierdoor is het mogelijk om ook in het donker heldere foto's te maken.


ENG: While Patty was explaining the 'beauty bloggers' inside on how to use special lightning for close up make up photo's, I went outside with Kevin to practice some outfit photography. He explained a lot to me on how to set up your camera (even if you are all alone) and how to use perspective. Always look for lines, that bring focus to you. So that's what he showed me. The two pictures below (made by Kevin) are the result!

NL: Terwijl Patty binnen aan de beautybloggers aan het uitleggen hoe je gebruik kunt maken van een ringlamp voor close up foto's van je make-up, ging ik met Kevin naar buiten om outfit fotografie te oefenen. Hij legde me uit hoe je je camera in kan stellen (ook als je helemaal alleen bent) en hoe je gebruik kunt maken van perspectief. Kijk altijd naar lijnen die de aandacht naar jou brengen. Dat is wat hij me liet zien. De twee foto's hieronder (gemaakt door Kevin) zijn het resultaat!ENG: Briefly, I had an amazing day and I learned a lot about my camera. Next week I will show you an OOTD where I used all the advice Kevin gave me during the Workshop. I hope you like that part ;)! If you would like to join one of the Workshops of Patty? You can find more information here!

To get an impression of the workshop, you can watch the video below, made by Patty

NL: Kortom, ik had een geweldige dag en heb ontzettend veel geleerd van mijn camera. Volgende week komt er een OOTD online, waar ik gebruik heb gemaakt van het advies dat ik van Kevin heb gekregen buiten tijdens de workshop. Ik hoop dat je het geslaagd vindt ;)! Mocht je interesse hebben om deel te nemen aan een workshop van Patty? Je kunt hier meer informatie vinden. De workshop kost €30,00 en is je geld meer dan waard. Behalve de enorm handige tips, krijg je ook nog eens een goodie bag mee naar huis met geweldige (full size) producten!

Voor een sfeerimpressie kun je onderstaande video bekijken die is gemaakt door Patty.PS: Je kunt nog steeds meedoen aan mijn winactie! Klik hier voor meer informatie

Enjoyed this article? Follow me:Follow on Bloglovin
Follow on Bloglovin

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk om jouw verslag ervan te lezen! Vond het super leuk om je ontmoet te hebben. Jouw naam in het donker is echt goed gelukt! Die van mij was een onherkenbaar stukje kunst geworden ;) En die foto's die Kevin heeft gemaakt zijn echt leuk! Ben benieuwd naar je eigen shoots met tips van de workshop. Liefs Céline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje voor je reactie! Vond het ook super leuk om je te leren kennen! De foto's die ik van mezelf heb gemaakt staan online, dat is het artikel Hello Winter :)

   Verwijderen
 2. Leuk om je verslag te lezen :) Ik vind het zo jammer dat het voor mij zo ver weg is was anders graag heen gegaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad jammer! Het was echt zeker de moeite waard!

   Verwijderen

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn