29.1.14

#52WEEKS PHOTO CHALLENGE: week 1 - macro

ENG: A week ago, I told you about a new project I was going to do; the 52weeks photo challenge. The first challenge was: Macro. Although I do not have a special lens for Macro photography, I did try to make a pretty shot. This is a picture of a small bead that is placed in the middle of my new bra I won it at a contest on the blog of Sonja (more about this bra and other new products later). I hope you like the picture. And please, give me feedback. I don't care if you think the picture is just a disaster, but please tell me why, so I can improve my skills! Thank you very much!

NL: Een week geleden, vertelde ik jullie over een nieuw project waar ik mee zou starten. De 52weeks photo challenge. De eerste opdracht was Macro. Ik helaas geen speciale Macro lens bij mijn camera, toch heb ik geprobeerd om een mooie foto te schieten. Dit is een foto van een klein bedeltje dat aan mijn nieuwe BH hangt. Ik won deze BH via een winactie op de blog van Sonja (meer over deze BH en andere nieuwe producten van mij volgt later). Ik hoop dat jullie de foto mooi vinden. Geef me alsjeblieft feedback over de foto! Ik geef er niks om als je de foto afschuwelijk vind, maar laat me alsjeblieft weten waarom, zodat ik mijn fotografie skills kan verbeteren. Alvast heel erg bedankt!
Enjoyed this article? Follow me:Follow on Bloglovin
Follow on Bloglovin

6 opmerkingen:

 1. Ok, het zou mij iets beter bevallen als de broche of wat het is helemaal scherp zou zijn. Misschien dat je de camera wat meer evenwijdig kunt houden met het onderwerp, je hebt immers maar heel weinig scherptediepte. Beste vanaf statief werken en het diafragma nog een stopje verder dicht zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap, zonder speciale lens, dit toch te kunnen maken. Heb je hem binnen gemaakt of buiten met natuurlijk licht. Dat kan veel verbetering geven, is mijn ervaring. Ik dacht eigenlijk dat we mochten raden wat het was, jammer dat je het al verklapt hebt. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou van dit soort details op een beha :) Ben zelf niet zo kritisch maar dat komt denk ik ook omdat ik niet zoveel verstand heb van fotografie.

  Liefs,
  Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat je kunt proberen is de uitsnede wat aan te passen. Foto's zijn vaak wat saai als het hoofdonderwerp in het midden staat. Een manier om dit te doen is de regel van derden toe te passen. Verdeel een vlak in 9 gelijke rechthoeken en plaats het hoofd onderwerp op een van de kruispunten van de lijnen. Je mag ook gerust wat van de ruimte eromheen wegsnijden om war meer nadruk op het hoofd onderwerp te leggen.

  Succes met je challence.

  Groeten leon.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je een foto hebt gemaakt van de BH die je met mijn winactie hebt gewonnen! Ik vind hem wel mooi. Het zou wel mooier zijn als het bedeltje helemaal scherp was. Nu is hij aan de bovenkant wat wazig. Ik denk als je wat speelt met de hoek van waaruit je de foto maakt dat je op een gegeven moment wel een hoek vindt waarin hij helemaal scherp wordt. En inderdaad kan het soms leuk zijn om je onderwerp expres niet in het midden te zetten :) Niet dat ik een fotograaf ben hoor, haha! :)

  XX Sonja
  www.redsonjafashion.com

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn