28.8.13

#FOOD -RECIPE: DIY yummy & healthy breakfast smoothie!

NL: Wanneer je mij goed kent, weet je dat ik een persoon ben die iedere ochtend enorme haast heeft, gewoon omdat ik denk dat die 10 minuten slaap er echt voor zullen zorgen dat ik me die dag fitter voel. Dit is de reden dat ik meestal niet eens tijd heb om een fatsoenlijk ontbijt te eten. Omdat het ontbijt toch wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag, besloot ik dat het tijd is om iets te veranderen. En nee, dan heb ik het niet over eerder uit bed komen (ik houd van die 10 minuutjes extra slaap), ik heb het over het maken van een snel, maar toch gezond ontbijtje! Word je al nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

ENG: I am one of those people who is always in a rush in the morning, just because I think I need those 10 minutes of extra sleep. That's why, most of the time, I don't even have time to eat my breakfast. And because breakfast is one of the most important meals of the day, I decided it was time for me to change this. And no, I am not talking about getting out of bed 10 minutes earlier (I love those few minutes of extra sleep), I am talking about making a quick, but healthy breakfast. Are you curious? Please continue reading!

NL:
Ingrediƫnten:
- Twee handen vol met (bevroren) bosvruchten
- Griekse yoghurt (ongeveer 150-200 ml)
- Een eetlepel havermout
- Optioneel: water en zoetstof / Stevia

Bereiding:
Laat de bosvruchten ontdooien. Ik haal ze gewoon de avond van te voren uit de verpakking en laat ze in een schaaltje in de koelkast ontdooien. Vervolgens doe je alle ingrediĆ«nten samen in een blender. Ik gebruik zelf de Princess 218000. Ik ben enorm fan van deze blender omdat dit daarna een handige meeneem beker is. Je kunt dus thuis je smoothie maken en hem vervolgens op je werk / op school opdrinken. 

That's it, je heerlijke smoothie is klaar. Vind je hem te zuur, dan kun je je smoothie wat op smaak maken met zoetstof of Stevia. Is hij iets te dik (Griekse yoghurt kan ooit wat dik zijn), dan voeg je een klein beetje water toe. 

ENG:
Ingredients:
- Two hands full of forrest fruits (I prefer frozen ones)
- Greek yoghurt (about 150-200 ml)
- A tablespoon of Oats
- Optional: water and sweetner

Preparation:
Thaw the frozen forrest fruits. I put them in a small bowl the night before and just let them thaw in the fridge all night. The next step is to put all ingredients together in a blender. I prefer using the Princess 218000. I am a huge fan of this blender because it is a blender and a handy bottle/cup you can take to work or school. 

That's it, your delcious and healthy smoothie is made! If you don't like the taste, you can add some sweetners. If it is to solid, you can add some water to make it more liquid. 
 photo signature1_zps86efc99c.jpg

2 opmerkingen:

  1. Ik vind de combi van framboos, bosbessen en bramen altijd heerlijk in een smoothie! Toch vind ik dit veel meer werk dan het ontbijt wat ik nu heb haha. Ik zou dit eerder eten als snack. Maar het ziet er echt heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn