7.8.13

#PERSONAL: My first scuba diving experience in Albufeira

Ondertussen is het alweer twee weken geleden dat ik in een busje onderweg naar Lagos zat, om samen met een vriend te gaan duiken. Omdat ik duiken echt een geweldige ervaring vond, wil ik dit graag met jullie delen, inclusief foto's natuurlijk! Tijdens mijn vakantie in Albufeira heb ik samen met een vriend een dag duiken geboekt. Vanuit Albufeira werden we opgehaald door Steven, een instructeur van duikorganisatie PADI. Lees snel verder om meer te lezen over deze geweldige duikervaring!

Voor een normale vakantiedag begon de dag vroeg, om half 9 's morgens moesten we klaar staan om opgehaald te worden voor onze allereerste duikervaring. Maar omdat we allebei enorm uitkeken naar het duiken, viel het allemaal reuze mee. Om half 9 stonden we klaar en werden we opgehaald door de instructeur van PADI. Eerst kregen we een uitleg over alle belangrijke aspecten die komen kijken bij het duiken. Daarna was het tijd om ons duikpak aan te trekken. Wat een hel, haha. Het pak is erg lastig aan te krijgen, daarnaast is het water in Portugal nog redelijk koud, om de dikte van het wetsuit te compenseren moesten we daarom ook nog vrij veel lood aan ons pak dragen, zodat we niet omhoog zouden drijven. In een warm zonnetje van zo'n 35 graden liepen wij in een heet dik pak richting het zwembad, waar we vervolgens zo'n half uur/drie kwartier technieken gingen oefenen in het zwembad.

Als eerste moesten we proberen naar de bodem van het ondiepe gedeelte van het zwembad te 'zinken' met ons pak. Als dit allemaal goed was gegaan, en we een beetje gewend waren aan het feit dat we plotseling onder water konden ademen, moesten we plat op onze buik gaan liggen en naar het diepe gedeelte van het zwembad kruipen. Hier op de bodem aangekomen moesten Mike en ik om de beurt een stuk zwemmen, en bij het zwemmen proberen op één hoogte te blijven hangen. Het was dus de bedoeling om op de juiste manier met de luchthoeveelheid in je duikpak te spelen. Lijkt gemakkelijk, maar het was best moeilijk.

Het signaal wat je moest geven wanneer alles oké was.

Oeps, hier geef ik het verkeerde signaal. Je duim omhoog steken betekent namelijk niet dat het goed gaat, dit betekent dat je naar boven gaat/wil.

Aan het einde van het oefenen in het zwembad een 'box' onder water met mijn duikinstructeur, omdat alles goed gegaan was. 
En toen was het moment daar! Duiken in de zee! Helaas was de zee niet super helder, dus de foto's zijn niet heel duidelijk, maar er zitten toch een paar leuke foto's tussen. Duiken in de zee was echt heel erg leuk. Het leukste van alles vond ik dat de kleine visjes die we tegenkwamen helemaal niet bang voor je leken te zijn. Ze zwommen niet geschrokken weg, ze kwamen juist meer langs je af gezwommen. Op ondiepere stukken van de zee vond ik het wel lastig om op de juiste hoogte te blijven zwemmen (met andere worden, ik kwam regelmatig boven drijven, haha). Maar wanneer we rond de 3/4 meter diep zaten ging eigenlijk alles perfect!
Mijn vervolgplannen? Zeker weten mijn duikbrevet halen. Ik zou graag dieper willen duiken om zo nog meer mooie dingen tegen te kunnen komen. Ik ga nog even bekijken of ik in Nederland of in het buitenland voor mijn duikbrevet ga. Maar sowieso ga ik lessen volgen.

Wat vinden jullie van duiken? En heeft iemand van jullie al hun duikbrevet?

6 opmerkingen:

 1. Ik heb iets van twee jaar geleden is een keer een proefles duiken gedaan in het zwembad, maar ik krijg zoveel last van mijn oren dat ik er niet mee door ben gegaan.

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmmm dat is vervelend. Ik heb gelukkig nooit snel last van mijn oren, ook met duiken nergens last van gehad gelukkig! Bedankt voor je reactie :)

   Liefs, Carlijn

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Het was inderdaad echt heel gaaf!

   Liefs, Carlijn

   Verwijderen
 3. Ik heb ook een aantal keer gedoken, toen ik nog op zwemles zat haha. Dat was altijd vet leuk, en ik wil graag nog een keer mijn brevet halen!
  Liefs!
  http://anneauty.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn