9.6.13

#DIY: Hoe zorg ik er voor dat mijn zelfgemaakte kleding de juiste maatheeft?

 Difficulty of this project: ♥♥ 

Hallo lieve lezers! Excuses, het is heel erg lang geleden sinds ik voor het laatst een bericht online heb gezet. Ik heb het de laatste tijd erg druk, daarnaast zorgt het mooie weer er ook voor dat ik niet echt heel veel zin heb om achter mijn laptop te zitten en een artikel te schrijven. Vandaar dat ik nu dit bericht typ vanaf mijn mobiel, heerlijk in het zonnetje in de tuin!

In dit artikel leg ik kort uit hoe ik normaal gesproken zelf kleding maak. Wellicht dat jullie hier iets aan hebben als jullie zelf met een DIY project starten! Als voorbeeld heb ik een DIY gepakt van een jurkje dat ik voor Deena heb gemaakt. Deena is het baby'tje van de neef van mijn vriend. Vandaag werd Deena gedoopt, en aan mij werd de vraag gesteld of ik hier misschien een jurkje voor kon maken. Super leuk natuurlijk! Lees snel verder voor meer! 
Als ik start met een DIY is het belangrijk om eerst te bepalen hoe veel materiaal je nodig hebt. Hiervoor maak ik vaak een grove schets op papier van hoe ik wil dat het jurkje er uit komt te zien. Daarna ga ik naar een stoffenzaak en laat ik de schets zien, ook vertel ik welke maat het jurkje moet worden. In de stoffenzaak kunnen ze je vaak perfect informeren of de hoeveelheid stof die je nodig gaat hebben. 


Zodra ik de stof heb gehaald begin ik grof patronen te tekenen op patroonpapier (dat is wat dunner, licht doorschijnend papier). Dit doe ik aan de hand van huidige kleding van Deena. Ik pakte een jurkje dat Deena goed paste, en gebruikte deze om de juiste maten over te tekenen op patroonpapier. 

Vervolgens knip ik de getekende patronen uit en leg ik de geknipte patronen op de gekochte stof. Als je alle delen van de jurk uit de stof geknipt hebt, leg ik ze vaak vast in de goede vormen neer (en speld ik ze vast). Vervolgens naai je deze stukken aan elkaar vast. (In dit artikel ga ik hier niet in detail op in, omdat dit artikel meer bedoeld is om uit te leggen hoe je zorgt dat een kledingstuk met de juiste maat gemaakt wordt).

En dan is je jurkje klaar! 


1 opmerking:

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn