4.5.13

#DIY: Super gemakkelijke DIY, maak je eigen denim en chiffon jurkje!

 Difficulty of this project: ♥ 

Een tijdje geleden was ik mijn kast aan het uitmesten (was hard nodig), en kwam ik heel veel kledinstukken tegen die al een aantal maanden (of soms zelfs jaren) achter in mijn kast lagen, zonder dat ze gedragen werden. Super zonde natuurlijk. Daarom heb ik een hoop spullen naar de kringloop gestuurd, maar heb ik ook een hoop dingen bewaard, voor het maken van leuke DIY's. Lees snel verder hoe je van een oud spijkergiletje en een oude langere rok een super schattig jurkje kunt maken.

Leg de rok over het onderste randje heen, op de positie waar je deze vast wil naaien. Zet eventueel vast met spelden.

Naai het rokje en het giletje aan elkaar vast. Let er op dat je de zijnaden van de rok laat aansluiten met de zijnaden van het gilet. Naai de rok niet rondom het giletje overal vast, maar naai hem ongeveer om de 5-10 centimeter vast aan het giletje. Wanneer je hem overal rondom vastnaait verliest de rok haar elasticiteit en zul je de rok met geen mogelijkheid meer over je schouder krijgen zodra hij af is. Na het naaien knip je het overtollige spijkerstof aan de binnenzijde weg.

That's it! Je jurkje is klaar! Wat vinden jullie van dit jurkje? Zouden jullie hem zelf ook maken?


2 opmerkingen:

  1. Wauww.. super mooi!
    Ga hem zelf ook maken x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt super vet!!!! ik ga het zeker maken (als ik de spullen heb ;p)

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn