29.4.13

#DIY: Queensday/Kingsday jurkje gemaakt uit een Nederlandse vlag!

difficulty of this project: ♥♥

Morgen is het Koninginnedag, dat betekent tijd voor een feestje! Heb jij nog geen Queensday outfit geregeld en begin je nu toch wel lichtelijk in paniek te raken? Geen nood, deze DIY kun je maken met slechts twee materialen: een oud oranje t-shirt of hemdje en een Nederlandse vlag. Nieuwsgierig naar deze DIY? Lees dan snel verder!

PS: sinds 2014 vieren we geen Koninginnedag meer, maar voortaan Koningsdag. Deze tutorial is daar natuurlijk ook prima voor geschikt!

Start met het dubbelvouwen van de vlag, je hebt namelijk een strook nodig voor de voorzijde, en voor de achterzijde van het rokje. Knip de vlag doormidden.

Omdat de Nederlandse vlag erg groot is, heb ik hem korter moeten maken, omdat ik anders op Queensday met een maxirok rond zou lopen. Wil je wel graag een lange rok, dan laat je de vlag gewoon op zijn originele formaat. Om hem korter te maken knip je eerst een strook van het rode gedeelte af, vervolgens een deel van het blauwe gedeelte. Herhaal deze stappen ook bij de andere helft van de vlag.

Om de witte strook smaller te maken vouw je de vlag opnieuw dubbel. Vervolgens speld je de vlag vast op het punt waar je hem vast wilt naaien. Naai hem langs de spelden af vast. Herhaal deze stap ook voor de andere helft van de vlag.

Na het naaien knip je de resterende stof weg. Herhaal deze stap ook voor de andere helft van de vlag.


Naai de twee vlaghelften aan elkaar vast zoals aangegeven op onderstaande afbeelding.

Knip wederom de resterende stof weg.


Naai nu de top vast aan de rok. Om dit te doen, stop je de top in de rok. vervolgens laat je hem iets uitsteken en speld je hem rondom vast. Naai nu met de naaimachine de top vast aan de rok.

Werk de onderzijde van de rok af, zodat hij niet gaat rafelen. Dit doe je door de stof twee keer dubbel te vouwen en deze strook vervolgens vast te naaien.


En that's it! Je outfit is klaar! Het is een moeilijkere DIY dan de gebruikelijke dingen die ik plaats. Maar ik hoop dat jullie er toch uit kunnen komen. Mocht je geen naaimachine hebben dan kun je ook alles met de hand vastnaaien, houd er dan echter wel rekening mee dat je er wat langer mee bezig bent!

Waar gaan jullie dit jaar Koniginnedag vieren? Ik ga vanavond met mijn vriendinnetje Amsterdam bezoeken, en morgen ga ik gewoon gezellig stappen in mijn eigen dorp!


2 opmerkingen:

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn