13.4.13

#DIY: Pimp je bikini

 Difficulty of this project: ♥ 

Een tijdje geleden heb ik via eBay de bekende Fringe Bikini gekocht (je weet wel, die ene bikini waar je een tijdje geleden heel Facebook mee vol had staan, met diverse winacties). Zoals altijd met bestellingen op eBay, moet je bij kleding letten op de maten. Vaak komt het voor dat je (helaas) Chinese maten opgestuurd krijgt. Nu was dit ook het geval bij de bikini die ik op eBay bestelde. Het topje paste eigenlijk perfect, maar het broekje was zo extreem laag, dat ik daar liever niet mee op het strand gezien wilde worden. Omdat ik best een lastige kleur bikini had uitgekozen (een beetje groen/petrol achtig), lukte het me niet echt om een bikinibroekje in mijn maat in de juiste kleur te bestellen die bij het fringe topje paste. Gelukkig had ik wel nog vele oude bikinibroekjes in mijn kledingkast liggen, dus mijn plan was klaar: 'ik pimp gewoon een oud bikinibroekje op zo'n manier, dat hij én in de goede maat is en fijn zit én dat hij past bij het fringe topje. Natuurlijk kun je op zo'n zelfde manier iedere (saaie/oude) bikini pimpen. Lees snel verder hoe ik dit broekje gepimpt heb!


Benodigdheden:
- Een oude bikini (of in mijn geval alleen het broekje)
- Kralen (ik heb gekozen voor gouden, turqoise en zwart met donkerblauwe glitters)
- Naald en draad

Stap 1:

Leg de kralen op de manier neer hoe jij ze uiteindelijk op je bikini wil hebben. Ik was eerst van plan om alles met textiellijm vast te plakken (met het idee dat dit sneller werkt), maar dit was helaas echt géén succes. Ik raad het jullie ook allemaal niet aan haha. De kralen bleven slecht plakken namelijk. Dus mijn advies: ga gewoon voor naald en draad. Dit duurt langer, maar zo blijft je bikini wel langer mooi.

Stap 2:

Naai de kralen op de bikini. Werk laagje voor laagje. Begin met de bovenste rij en werk zo naar beneden toe.

En that's it, haha. Een hele korte DIY. Eigenlijk wilde ik ook nog stukjes van het oude broekje naaien op het nieuwe broeken. Bijvoorbeeld door middel van ruches aan de pijpjes. Achteraf kwam ik er achter dat het broekje dan te druk zou worden. Dus heb ik er voor gekozen om het alleen bij de kralen te laten.

Wat vind je van het eindresultaat? Ga jij deze zomer een oude bikini pimpen?3 opmerkingen:

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn