20.4.13

#DIY: Maak je eigen Queensday/Kingsday accessoire!

difficulty of this project: ♥

Over ongeveer één week is het Koninginnedag! Voorlopig zelfs de laatste Koninginnedag, want vanaf 30 april is Prins Willem-Alexender geen prins meer, maar koning. Vanaf dat moment vieren we dus Koningsdag! Daarom leek het me leuk om dit weekend voor jullie een leuke queensday DIY klaar te zetten. Je hebt hiervoor maar weinig materialen nodig, dus kijk snel hoe je dit schattige riempje maakt. Oja, nog een leuk nieuwtje, volgende week zaterdag volgt er een DIY over het maken van een cute queensday jurkje!

PS: sinds 2014 vieren we geen Koninginnedag meer, maar voortaan Koningsdag. Deze tutorial is daar natuurlijk ook prima voor geschikt!


 Benodigdheden:
- Elastiek
- Nederlandse vlag
- Oranje stof of een oud oranje t-shirt
- Naald en draad
- Schaar
- Drukknoopjes

Stap 1: 
Meet de elastiek af op je taille, en knip hem af op de juiste lengte.

Stap 2:
Bevestig de drukknoopjes op de uiteinden van de elastiek. Op de foto's is kort in stappen te zien hoe dit moet.

Stap 3:
Knip de oranje stof in 6 stroken en maak 2 vlechten. Naai de uiteinden van de vlechten vast, zodat de vlecht niet meer loslaat.

Stap 4:
Naai de twee vlechten in lussen op het uiteinde van de elastiek vast.

Stap 5:
Knip een strook uit de Nederlandse vlag, en vouw hem op als een waaier. Naai vervolgens een streepje dicht precies in het midden van de waaier, er ontstaat dan een mooie strik.

Stap 6:
Pak de uiteindes van het rode stuk, en het blauwe stuk van de strik, en naai deze vast aan de achterkant van de elastiek.

EIND:
En dan is je riempje klaar! Heel simpel, maar toch erg leuk! Gaan jullie iets speciaals doen met Koninginnedag?

4 opmerkingen:

 1. ziet er super leuk uit! XX


  www.cestlamode.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Creatief gedaan zeg, ziet er leuk uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super grappig idee. Loopt niemand met hetzelfde.

  Ps. op mijn blog kun je een Groupon cadeaubon winnen. Doe je al mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk gedaan! Vind je favicon trouwens heel mooi! Haha, geloof niet dat ik dat ooit eerder tegen iemand heb gezegd. Maar vind het heel knap dat je een plaatje hebt gemaakt dat nog mooi overkomt in de favicon. Vaak zijn ze of supersimpel of totaal niet te zien wat het is ;)

  XX Red Sonja

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn