3.2.13

#DIY: How to make a Black Swan Costume *no sewing/zonder naaimachine*

 Difficulty of this project: ♥♥ 

ENG: The past few days I've been working hard on making my own Black Swan Costume for Carnaval in the Netherlands, but this costume is also perfect for Halloween. You do not need a sewing machine to make this costume, so this costume is easy to make for everyone, please read more to find out how!


NL: Ik ben de afgelopen dagen bezig geweest met het maken van mijn Black Swan outfit voor Carnaval. Zoals jullie in een vorig artikel hebben kunnen lezen, zag je al een paar materialen staan die ik zou gaan gebruiken. Omdat niet iedereen beschikt over een naaimachine, leek het mij leuk om een DIY te maken waar geen naaimachine voor nodig is! Zo zou iedereen deze outfit kunnen maken! Lees snel verder hoe deze outfit gemaakt is. Het is echt een gemakkelijke DIY en het duurt ook niet super lang om deze outfit te maken! Zoals je op de foto's kunt zien, heb ik ook de make-up van Black Swan nagemaakt. Naast Carnaval is deze outfit/DIY natuurlijk ook een perfecte oplossing voor Halloween. Hoe je deze make-up look kunt maken laat ik later deze week zien via een YouTube video!ENG: The instructions on the picture are in Dutch, but below the picture you can find the instructions in English!

NL: Via een 10 stappenplan is de outfit erg gemakkelijk te maken. Even tips over waar bepaalde artikelen gekocht kunnen worden.

 • Voor de zwarte veren heb ik gewoon een goedkope Boa gekocht (bijvoorbeeld bij de action) en hier heb ik de veren uitgetrokken. Dit was in verhouding goedkoper dan een zakje veren kopen.
 • Textiellijm is erg prettig om te gebruiken, omdat je dan je carnavalsoutfit ook nog kan wassen, op maximaal 40 graden. (wel prettig, aangezien de kans groot is dat je drank over je kleding heen gegooid krijgt). Een lijmpistool gebruiken zou ook kunnen, echter kan je pakje dan niet in de wasmachine.
 • De strass steentjes heb ik heel goedkoop gevonden bij de action (0,75 cent voor een zakje vol!)
 • De veren moeten laagje voor laagje op het topje geplakt worden omdat de textiellijm redelijk snel droogt. Als je meteen heel je topje vol lijm hebt zitten is op sommige plekken van je topje de lijm al droog, voordat je de kans hebt gehad om hier veren op de plakken. Ik werkte zelf in laagjes van ongeveer 3 cm, dit werkte voor mij erg prettig.


Step 1: 
Buy: 
- Black feathers
- Two black ribbons
- A black elastic band
- A crown
- Black spray paint
- A Black bustier or corset
- White tights
- Silver diamond studs
- Fabric glue
- 10 meters of black tulle.

Step 2: Glue the feather to the top, layer by layer. Leave one cup empthy
Step 3: Glue the feathers in a hand held fan shape.
Step 4: Glue the studs on several places of the cups
Step 5: Start with the skirt, cut the tulle in strokes of 15 centimeters wide.
Step 6: Put the elastic band between to chairs. 
Step 7: Knot the tulle onto the elastic band until you finished all pieces of tulle.
Step 8: Release the elastic band from the chairs an knot the ends together.
Step 9: Spray paint the crown with black paint.
Step 10: You are finished!


Enjoyed this article? Follow me:Follow on Bloglovin
Follow on Bloglovin

22 opmerkingen:

 1. Heel mooi en ook super tof die eerste foto! XX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. staat dit nou ook op girlscene?
  http://www.girlscene.nl/p/9864/diy_black_swan_outfit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi! Ja dat klopt, hij staat inderdaad op Girlscene. Ik zag op het forum bij het onderwerp Crea Bea een oproep van Danique waar je je eigen DIY's naartoe kon sturen. Het leek me wel leuk om deze DIY naar Girlscene te sturen dus heb Danique gisteren een e-mail gestuurd. Had nooit verwacht dat hij zo snel online gezet zou worden, haha! Maar wel heel erg leuk dat mijn artikel op Girlscene staat :)

   Groetjes Carlijn

   Verwijderen
 3. Je diy is letterlijk gekopieerd en op andere blogs gezet. Ik dacht ik zeg het even. Jammer dat mensen zelf niet origineel kunnen zijn.
  Wel een hele leuke diy! Ik vind hem heel mooi geworden, ik ga het volgend jaar misschien wel zelf proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Rosanne, thanks voor het melden! Weet jij misschien welke blogs? Dan zal ik ze zelf wel even benaderen! Thanks voor je compliment :)

   Liefs Carlijn

   Verwijderen
 4. Wauw geweldig! Ben "per ongeluk" op je blog terecht gekomen, maar nu weet ik wel wat ik word met carnaval volgend jaar! Super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je lieve reactie! Ik zou het leuk vinden om uiteindelijk foto's van het resultaat te zien! Dus als je het leuk vind kun je ze doormailen naar info@madebycarlijn.nl!

   Succes vast voor volgend jaar ;)!

   Verwijderen
 5. Ik heb een link van dit op mijn blog gezet; ik hoop dat je dat niet erg vindt?
  Ik moest het gewoon delen!
  http://oempaloempaas.blogspot.nl/2014/02/diy-how-to-make-black-swan-costume-no.html

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Carlijn,

  bij toeval kwam ik op je blog (gedurende het zoeken naar een originele carnavalsoutfit) en ik ben best wel enthousiast over deze 'black swan'!! :D
  Maar ik heb nog wel een paar vraagjes:

  - Het zwarte lint, dat bij de benodigdheden staat, heb je gebruikt voor je schoenen, denk ik?
  - Als ik een gewoon katoenen strapless topje koop bij de H&M, krijg ik dan hetzelfde effect als jou? Of heb je echt een korset gebruikt?
  - Was het wel handig tijdens carnaval? Zo'n enorme tule? (en heb je veel complimentjes gekregen haha?)

  Alvast bedankt! Groetjes Janna

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh en nog een vraagje! Je gebruikte 10 meter zwarte tule in de lengte. Hoe breed moet het ongeveer zijn dan?

   Verwijderen
  2. Hoi Janna!

   Wat leuk dat je het kostuum wil proberen na te maken!

   - Het zwarte lint heb ik inderdaad gebruikt voor de schoenen!
   - Met een katoenen strapless topje zal het er net iets anders uitzien. Ik heb een bustier gebruikt van de hunkemoller (dat is net geen korset, zit heel veel stretch in, maar wel met de cups van een BH).
   - het was niet super handig met carnaval, haha. Ik bleef wel ooit in andermans kostuums hangen! Maar ik heb wel heel veel complimentjes gekregen, dat is wel leuk natuurlijk!
   - Ik heb in de stoffenwinkel een rol tule gekocht van 10 meter lengte. Ik weet uit mijn hoofd niet hoe breed die is, maar als je in een stoffenzaak tule koopt vanaf een rol dan heb je eigenlijk altijd wel de goede breedte :) Ik schat dat dat zo'n 2 - 2,5 meter is.

   Succes als je hem gaat maken en ik ben benieuwd naar het resultaat!

   Liefs Carlijn

   Verwijderen

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn