9.11.12

Personal: Startersdag Kamer van Koophandel 2012

Hoi allemaal,

Iedereen die mijn blogpagina liked op Facebook heeft het misschien al gehoord! Ik ben op dit moment bezig met het opstarten van een webshop! Voordat deze webshop echt online zal staan zijn we toch wel al een paar maanden of misschien zelfs wel een jaar verder. Maar ik ben wel al flink bezig met voorbereiden van alles wat er bij een webshop komt kijken. Want als ik een webshop start, wil ik het wel meteen goed doen natuurlijk!

Zo ben ik afgelopen zaterdag 3 november naar de KvK startersdag geweest in Den Bosch. Lees snel verder voor mijn ervaringen :)


Bij binnenkomst kon je deelnemen aan een rondleiding van 10 minuten. Omdat ik nog nooit naar een startersdag geweest was leek mij dit wel verstandig om te doen. De vrouw die de rondleiding gaf had ook prima een stewardess kunnen zijn met haar witte mantelpakje met blauw shawltje. Maar ze legde alles kort maar krachtig uit. Een prettige rondleiding dus!

Daarna was het de vraag waar we naar toe moesten. Dus zijn we gestart met het kijken van het filmpje 'een eigen bedrijf starten in 10 stappen'. Best leerzaam en leuk om te zien! Ik denk dat dit hetgeen is waar ik het meest aan heb gehad tijdens mijn bezoek.

Wat mij opviel aan de startersdag is dat je er heel veel kunt regelen wanneer je je ondernemingsplan eigenlijk al zo goed als af hebt. Er zijn bedrijven aanwezig die echte starters helpen in het opstarten van je bedrijf. Omdat ik nu nog geen tijd heb om een plan te schrijven en dus ook zonder ondernemingsplan daar ben geweest, heb ik het gevoel gehad dat ik nog niet zo heel veel heb kunnen doen op de startersdag.

Ik merkte wel dat ik een goede opleiding had gekozen. Veel van de onderwerpen die voorkwamen in presentaties had ik allemaal al op school geleerd.

Wat ik leuk vond om te zien bij de Kamer van Koophandel startersdag, was de wand van vraag en aanbod. Ik heb hier al wat leuke bedrijfjes gevonden die mij zeker verder kunnen helpen zodra ik me echt fulltime ga richten op het opstarten van mijn webshop.


Kortom, een leerzame dag, maar voor mij nog net iets te vroeg om hier nu al bij aanwezig te zijn. Volgend jaar ga ik zeker terug! :)


 

5 opmerkingen:

 1. Oh wat leuk zeg!
  Ben benieuwd als het dan eindelijke zo ver is!
  In iedergeval succes voor nu:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mocht je nog iemand zoeken voor het ontwerpen en bouwen, ik ben freelance designer en zou het erg leuk vinden :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Ik houd je zeker in gedachte! :)

   Verwijderen
 3. Leuk om te lezen Carlijn!
  Ik ben momenteel ook bezig met het opzetten van mijn eigen webshop.
  Deze zal in februari 2013 online gaan. In januari heb ik een afspraak bij de KvK om me aan te melden als ondernemer. Ben benieuwd!
  Hou me op de hoogte van je vorderingen en alvast succes.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn