29.4.12

#DIY: Queensday / Kingsday / EK / WK hairdo

 Difficulty of this project: ♥ 

Aangezien het morgen koninginnendag is, ben ik vandaag al bezig geweest met het bedenken van iets leuks dat ik met mijn haar zou kunnen doen. Nu wil ik graag met jullie delen wat ik gemaakt heb, en hoe je dit (gemakkelijk) zelf kunt maken! (PS: deze haarlook is natuurlijk ook 100% geschikt voor het EK of WK straks!)

PS: sinds 2014 vieren we geen Koninginnedag meer, maar voortaan Koningsdag. Deze tutorial is daar natuurlijk ook prima voor geschikt!

Benodigdheden:
- Borstel
- Grote klem
- Touw in de kleuren rood, wit en blauw
- Klemmetje
- schuifspeldje
- elastiekjeStap 1: Begin met het borstelen van je haar. Mocht het nodig zijn om je haar te stijlen dan kun je dit van te voren ook nog doen.


Stap 2: Vlecht het rode, blauwe en witte touw met elkaar. Knoop de vlecht aan het einde vast zodat de vlecht niet meer loslaat.
 Stap 3: Pak het bovenste deel van je haar en zet het boven op je hoofd vast met een klem. Vervolgens pak je een pluk haar ongeveer boven je oor.

 Stap 4: Zet met een klemmetje de gevlochten draad vast aan de pluk haar. Verdeel het haar in twee plukken. In totaal heb je nu 3 plukken (twee met haar, en één van het lint).

 Stap 5: Vlecht de drie plukken met elkaar. Zorg voor een mooie strakke vlecht.

 Stap 6: Zet de vlecht onderaan vast met een klein elastiekje zodat deze niet meer los laat.

Stap 7: Pak de gevlochten 'band' en zet deze aan de andere kant van je hoofd vast met het schuifspeldje.

Stap 8: Haal de klem boven op je haar los, en laat je haren over het bandje heen vallen. Mocht het nodig zijn, borstel dan je haren nog voorzichtig door en klaar is je Queensday kapsel!

Natuurlijk hoort bij een queensday kapsel, ook een queensday oufit.
Jasje: Shoeby | Topje/jurkje: Bavaria Dress | Broekje: H&M | Schoenen: Converse

Nagellak met de Nederlandse vlag
Wat doen jullie aan met koninginnendag?


Enjoyed this article? Follow me:Follow on Bloglovin
Follow on Bloglovin

5 opmerkingen:

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn