25.1.12

30 days challenge dag 6: my favorite movies

Ik ben echt een filmliefhebber. Ik hou er van om lekker knus op de bank, onder een dekentje film te kijken. Ik vind het altijd leuk om naar de bioscoop te gaan. Als ik een film echt goed vind, dan kan ik zo'n film wel 10x achter elkaar kijken zonder dat hij gaat vervelen. Er zijn voor mij dan ook een aantal films die ik echt ontzettend goed vond, die wil ik graag met jullie delen! Dus bij deze (de films staan niet per se in volgorde van leuk, naar minder leuk):

1.
Op nummer 1 staat toch echt duidelijk the Green Mile. Ik vind dit een ontzettend goede film. Ik denk dat bijna iedereen deze film wel minstens één keer gezien moet hebben. Ik moet eerlijk toegeven dat ik heel snel huil bij films, ook bij deze film lopen de tranen over mijn wangen, iedere keer dat ik hem kijk opnieuw.

Verder heb ik niet per se een film die met stipt op nummer 2 staat. Ik heb heel veel verschillende films die ik erg goed vond, daarom hieronder nog negen verschillende films die ik kan blijven kijken, zonder dat ze gaan vervelen.2.
Frank en Frey. Ik keek deze film als klein meisje, en  moest standaard huilen bij hetzelfde stukje in de film. Als Frey wordt achtergelaten in het bos hield ik het niet meer droog. Ik heb de film nu al heel lang niet meer gezien. Maar ik denk dat ik hem binnenkort weer een keertje ga kijken. Het is officieel een kinderfilm, maar ik ben echt een groot fan van deze film en het verhaal. PS: de kwaliteit van dit filmpje is niet fantastisch, maar ik wilde toch even onderstaand stukje uit de film met jullie delen.

3.
The Lion King. Ja, weer een Disney film, haha. Ik hou echt van dit soort films van vroeger. Ook bij de Lion King houd ik het echt niet droog. Ik ben toevallig een tijdje geleden nog met vriendinnen naar de bioscoop geweest om de 3D versie van the Lion King te kijken. Ook dit is een echte klassieker, die je altijd kan blijven kijken. Wat ik vooral erg leuk vind aan Disney films, is dat ze voor kinderen bedoeld zijn, maar dat er in de films grapjes voorkomen die je pas écht snapt als je al wat ouder bent. 4.
Inception is ook één van mijn favoriete films. Wat ik erg leuk vind aan deze films is dat je de film goed moet blijven volgen om hem te begrijpen, en dat eigenlijk pas tegen het einde van de film echt goed duidelijk wordt wat er precies gebeurd is. Ik moet je wel waarschuwen, mensen die deze film nog niet gezien hebben; de film heeft een open einde, iets waar ik zelf heel slecht tegen kan. Ik wil altijd heel graag dat films goed aflopen. Het voordeel van het open einde bij deze film is dat de film goed in je geheugen blijft hangen, omdat je blijft fantaseren over de afloop van het verhaal.

5. 
The Notebook. Ja, ook the Notebook is een film waarbij ik lekker kan janken. Ook bij deze film houd ik het zoals gewoonlijk niet droog. Ik vind het verhaal van deze film erg mooi, de personages in de film leuk. Ik krijg gewoon een goed gevoel van deze film. 

6. 
Harry Potter, en dan in principe alle delen. Ik houd van de Harry Potter films, de verhalen. Harry Potter is echt mijn jeugd geweest. Vanaf mijn 10e heb ik trouw elk boek gelezen, ik heb vooral de eerste 5 films van Harry Potter al minimaal 5x gezien, de laatste delen allemaal minimaal 2x. gezien. Mijn favoriet op dit moment is toch deel 7.2. Dit kan komen doordat dit de nieuwste film is, en ik deze daarom nog niet heel vaak heb gekeken. Maar ik denk dat het voornamelijk komt doordat ik deze laatste film echt een goede afsluiter vind op de Harry Potter reeks. Daarom voor jullie de trailer van het laatste deel van Harry Potter. Ik moet eerlijk zeggen, vanaf deel 5 van Harry Potter houd ik het ook over het algemeen niet meer droog. Dit komt vooral door alle doden die er vallen vanaf deel 5. 

7. 
Law Abiding Citizen. Ook deze film vind ik echt ontzettend goed. Ik heb deze film nu denk ik zo'n vier keer gezien, en nog steeds is hij me niet gaan vervelen. Ik vind het verhaal erg sterk, als ik deze film kijk blijft mijn aandacht ook de gehele film bij de film. Ik wil iedereen echt aanraden om deze film nog een keer te gaan kijken, wanneer je hem nog niet hebt gezien. Deze film hoort duidelijk bij mijn favorieten. Geweldige film.

8.
La Vita è Bella. Dit is écht één van de mooiste films die ik ooit heb gezien. Dit verhaal zit echt goed in elkaar. Dit is gewoon een geweldige film. Ik wil echt iedereen aanraden om deze film zeker te gaan kijken. Hieronder in ieder geval de trailer voor jullie. De kwaliteit van de trailer is niet zo goed, maar ach, de film is zo mooi.


9.
Oceans 11, Oceans 12 en Oceans 13. Ook deze films behoren tot mijn lijstje met favorieten. Wat ik vooral leuk vind aan deze films is dat je je de hele film afvraagt hoe ze bepaalde klusjes geflikt hebben, en dat dit pas aan het einde van de films duidelijk wordt gemaakt.


10.
En last, maar zeker not least. Pay it forward. Ook dit is een film die jullie écht gezien moeten hebben. Ik kan niet meer zeggen dan; kijk deze film. Ook dit is écht een film waarbij de tranen over mijn wangen lopen. Dit is duidelijk één van mijn lievelingsfilms, geweldig!

Wat is jou favoriete film? 

4 opmerkingen:

 1. Gran torino moet ik ook bij huilen!
  Leuke films verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee !

  Ik heb je getagd; http://robinderidder.blogspot.com/2012/01/tag-11-things_29.html

  Liefs, x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. La Vita è Bella, daar komt Martijns koosnaampje voor mij uit: Principessa!

  The Green Mile, Pay it forward en Oceans vind ik ook super.

  Mijn favo film: City of Angels (over jankfilm gesproken)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn