24.1.12

#30DAYS-CHALLENGE: Dag 5 - wat heb ik gegeten vandaag?

Dinsdag is altijd een ontzettend drukke dag voor mij, dit zorgt er voor dat ik meestal niet zo heel erg gezond eet. Mijn wekker gaat op dinsdagochtend altijd om 6:00u, meestal blijf ik liggen tot 6:30u omdat ik veels te moe ben om uit mijn bed te komen. Omdat ik om 7:10u moet vertrekken naar de bushalte, moet ik iedere ochtend altijd heel erg haasten.

Mijn ontbijt bestaat over het algemeen dan ook uit een appel en een banaan die ik in mijn tas heb gegegooid en die ik rond een uur of 10:00u op mijn werk opeet (ik heb heel 's morgensvroeg nog nooit echt honger).

Deze dinsdag was ik op tijd uit bed, en had ik zelfs tijd om brood te smeren. Mijn ontbijt bestond uit een tarweboterham met 30+ kaas. Daarnaast heb ik op mijn werk nog een banaan en een mineola gegeten.

Op mijn werk gaan we iedere dag rond 12:30u lunchen. We hebben hier een ruime keuze aan eten, iedere dag is er een soort lopend buffet waar je allerlei soorten brood en broodbeleg kunt halen. Daarnaast is er iedere dag een "speciaal" gerecht. Op dinsdagen is dit meestal soep. Zo ook deze dinsdag. Mijn middageten bestond uit een kom Chinese tomatensoep, een tosti met kaas en jam, 2 stokbroodjes (1 met eiersalade, 1 met garnalensalade) en een bakje magere bosvruchtenyoghurt.

Na mijn werk moet ik altijd direct door naar dansles, daarom heb ik geen tijd om op tijd avond te eten. Ik eet op dinsdag altijd na het dansen, rond 20:30u. Vandaag had ik echter een tentamen, van 18:15 - 19:55, dus heb ik voor mijn tentamen een broodje gehaald bij de AH to go.

Omdat ik het saai vond om jullie alleen maar te vertellen wat ik vandaag heb gegeten, ga ik voor jullie ook één van mijn lievelingsreceptjes maken. Dit gerechtje heb ik met kerst ook gemaakt om lekker tussendoor te snoepen. Mijn vriend komt vanavond langs, en omdat hij gek is op dit gerechtje, ga ik dit speciaal voor hem maken.
Witte marengues met glitterdecoratie
Benodigdheden (voor ongeveer 20 marengues):
  • 2 eiwitten
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • dr. Oetker prinsessendecoratie
  • een beslagkom
  • een handmixer
  • (optioneel: eiersplister/eidooier scheider)
  • (optioneel: spuitzak)
Bereiding:
Bij dit gerecht is een goede voorbereiding erg belangrijk. De eiwitten moeten geklopt worden in een vetvrije kom, daarnaast mag er geen vocht of iets dergelijks in de kom zitten. Om er zeker van te zijn dat de kom waarin je de eiwitten gaat kloppen vetvrij is, kun je de kom afnemen met een stukje keukenpapier en azijn.

Alle materialen waar je mee gaat werken goed vet en vochtvrij gemaakt? Dan kun je starten met het maken van de marengues. Verwam hiervoor eerst de oven voor op 100 graden (elektrische oven). Om dit te doen scheid je eerst het eigeel van de eiwitten. Vervolgens giet je de eiwitten in de beslag kom en klop je ze met de handmixer op de hoogste stand stijf. De eiwitten zijn stijf wanneer je de handmixer uit het mengsel haalt en het eiwit blijft omhoog staan in een puntje. Voeg tijdens het kloppen de kristalsuiker steeds in kleine porties toe, totdat alle kristalsuiker op is.

Wanneer je het mengsel van eiwitten en suiker helemaal stijf geklopt is, vul je de spuitzak met het mengsel. Heb je geen spuitzak? Dan kun je ook de eiwitten met een eetlepel op de bakplaat scheppen. De vorm van de merengues word dan minder mooi, maar de smaak blijft hetzelfde. Maak toefjes met een diameter van ongeveer 3 centimeter.

Wanneer je alle toefjes gemaakt hebt, kun je ze nog versieren met de prinsessen decoratie. Ik vind zelf dat dit wel een leuk effect geeft aan de marengues. Omdat de oven op een hele lage temperatuur staat, verbrand de decoratie niet in de oven. Plaats na het versieren van alle marengues de ovenplaat in de oven. De marengues zijn klaar na ongeveer 2 uur. Afhankelijk van de groote van de marengues kan de oventijd verschillen. Om te testen of ze al klaar zijn, kun je met een satéprikker in de marengue prikken. Wanneer de satéprikker er droog uit komt, zijn de marengues klaar.

Ga jij dit recept ook proberen?Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn