23.11.11

Party: Preparing for the best days of the year!

Me and my friend. She's an Indian and I'm a Caveman
We have a tradition in the south of Holland. It's a tradition I really love, more than anything. Every February we party a lot, for 4 days in a row. It's not a normal party, you can compare it to Mardi Gras or Halloween. Everyone dresses up like a certain character. For example, 2 years ago, I dressed up as Tinkerbell. Last year, I  had two different outfits, an Eskimo outfit and a caveman outfit. This year, I'm dressing up like Katy Perry. I always design my own outfits. I've ordered everything I need for my Katy Perry outfit on eBay, when I've received everything, I'll post a 'making of' article!

We call these days full of partying 'Carnaval'. Officially, the party starts on a Saturday and lasts till Tuesday. But in my hometown, the party already starts on Friday! Awesome!


What do my days look like when it's Carnaval?

Friday
Visit a huge party in my Village in the evening, nobody wants to miss it!

Saturday
Walking a parade on a trailer wagon in the afternoon. Mostly with lots of booze and music. 
Visit a party in the neighborhood in the evening.

Sunday
Walking a parade. Again on a trailer wagon in the afternoon. Booze and music included.
In the evening I'm also joining a parade. But this is a special parade. It's called a 'Light Parade' or also known as 'Lichtjesoptocht' in Dutch. No booze allowed, but even without booze, it's an amazing parade! 

My and my friend at one of the parades. 
Our trailer wagon
Monday
Walking a parade again in the afternoon. As usual, booze and music is available for everyone!
And of course, I'm visiting another party in the evening!

Tuesday
This is the last day of Carnaval. Usually, I'm starting to get really exhausted on this day. I drank too much the last few days, and it's effects start to show by now. But it's the last day of Carnaval, so it's obvious I can't miss this day. That means, one last day on the parade and if I'm not to tired, I'll even go out in the evening!

~~~~~~~~~~~


Mijn favoriete feest van het jaar is weer in aantocht! Nog maar drie maanden, en het is weer tijd voor 4 dagen lang stappen, feesten en gek doen! In het Engelstalige artikel heb ik in het kort uitgelegd wat carnaval is. Ik verwacht dat ik dit niet hoef uit te leggen aan mijn Nederlandse lezers, vandaar dat in dit stukje carnaval niet uitgelegd wordt! Met carnaval maak ik ieder jaar mijn eigen outfits. Dit heeft verschillende redenen. Ik vind het namelijk absoluut niet leuk als ik iemand tegenkom met dezelfde outfit als mij. Daarnaast vind ik het gewoon ontzettend leuk om zelf kleding te maken. Twee jaar geleden ben ik gestart met het maken van eigen carnaval outfits. Mijn eerste outfit voor carnaval was mijn Tinkerbell outfit. Ik moet alleen toegeven dat een outfit met vleugeltjes en een stafje absoluut niet geschikt is voor een avondje carnavallen. Nadat ik één uur binnen was op het feest waren mijn vleugeltjes al kromgebogen en gescheurd. Tegen het einde van de avond hadden verschillende mensen mijn toverstafje in handen gehad. Het resultaat: mijn toverstafje was spoorloos verwenen. Tinkerbell zonder vleugeltjes en toverstafje is natuurlijk geen Tinkerbell, dus van mijn Tinkerbell outfit heb ik helaas maar één avond kunnen genieten. 

Ik in mijn (toen nog hele) Tinkerbell outfit!

Afgelopen jaar ben ik verkleed gegaan als holbewoner en eskimo. Mijn eskimo pak heb ik voornamelijk gedragen op de wagen, omdat dit pakje lekker warm was. 

Dit jaar ga ik verkleed als Katy Perry! Ik ben geen fan van Katy Perry, maar ik vind haar outfit uit 'California Girls' ontzettend leuk! En nee, ik heb het dan niet over de cupcake-BH, dat is me toch net iets te sexy. Het gaat om het snoepjes jurkje dat ze draagt in het begin van de videoclip! Op dit moment heb ik alle spullen voor deze outfit besteld via eBay, zodra alles binnen is zal ik een 'making-off' artikel schrijven! 

Hoe zien mijn dagen er nou precies uit tijdens carnaval? 

Vrijdag
Op vrijdag starten wij bij ons het het dorp carnaval met een enorm feest. Iedereen die in en om het dorp woont is aanwezig op dit feest. In principe wil niemand dit feest missen!

Zaterdag
Op zaterdag begint de eerste carnavaloptocht. Dit vind ik het allerleukste aan carnaval. Je staat eigenlijk op een soort grote rijdende kroeg te feesten, met al je vrienden. Super gezellig! 
Op zaterdagavond bezoeken we vaak een feest in de buurt van het dorp.

Zondag
Op zondag is één van de leukste optochten, de optocht van in mijn eigen dorp! Deze optocht vind ik erg leuk omdat je onderweg veel bekenden tegen komt waarmee je even een praatje kan maken!
Op zondagavond hebben we opnieuw een optocht, de 'Lichtjesoptocht'. Ook dit is een optocht waar ik het altijd ontzettend naar mijn zin heb, ondanks dat dit een optocht is waarbij drank verboden is! (niet dat ik drank nodig heb om het gezellig te hebben)

Ik samen met een vriendin op de wagen. Dik ingepakt omdat het zo koud was dat jaar!

Maandag
Ook oop maandag gaan we weer op tijd op pad. Als vanzelfsprekend doe ik wéér mee aan een optocht. Zoals bij alle voorgaande optochten (behalve de lichtjesoptocht), is er voldoende drank en is de sfeer goed! 

Dinsdag
Op dinsdag begin ik eigenlijk al met aftakelen van alle voorgaande dagen. Mijn energie is op dinsdag vaak ver te zoeken. Ondanks dat ga ik toch opnieuw mee op de wagen. Al doe ik op deze dag vaak wel een stuk rustiger aan met de drank.

En na deze dagen vol feesten en drinken? Dan begint het afkicken. Heel veel slapen, heel veel uitrusten. 

Ben jij net zo'n die-hard carnavaller als ik? Zo ja, hoe vier jij je carnaval? 2 opmerkingen:

  1. Zo leuk! Ik wil echt die Katy perry outfit zien!!! Lijkt me echt grappig. Hier in zuid-holland vieren we het eigenlijk nooit(ook niet alle mensen die ik ken) Een vriendin van mij woont in brabant en die vond dat zo raar dat we het nooit vieren! Het lijkt me wel een heel grappig feest.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hou van Carnaval, haha! Ik zal zeker een artikel schrijven over mijn Katy Perry Outfit, begin er in de kerstvakantie aan!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het altijd leuk om nieuwe reacties op mijn blog te lezen, en zal altijd een kijkje nemen op jouw blog na het plaatsen van een reactie! Ook tips, commentaar of andere opmerkingen kun je hier kwijt! Bedankt voor je reactie! Liefs Carlijn